Η τελευταία εικόνα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η γενική εικόνα ήταν η εξής:

– Στο δρόμο Κριτσάς – Κρούστα λύθηκε το πρόβλημα διέλευσης.

– Στον  Βρουχά είναι κλειστή μια λωρίδα του δρόμου.

– Καταπτώσεις υπάρχουν στον δρόμο της Πρίνας.

– Στο χωριό Χριστός Ιεράπετρας έχει κλείσει ο δρόμος λόγω μεγάληςκατάπτωσης στην Αγία Παρασκευή. Το χωριό είναι πλήρως αποκλεισμένο. Προσπάθεια διεξόδου από Μάλλες.

– Υπάρχει πρόβλημα διέλευσης στην Τουρλωτή. Ο Δήμος Σητείας καθαρίζει το δρόμο από τη Λάστρο.

– Μεγάλος βράχος έχει πέσει στο δρόμο στα Αχλιά Ιεράπετρας. Οι κάτοικοι προσπαθούν να ελευθερώσουν την περιοχή.

Νέες ζημιές έχουν σημειωθεί στη γέφυρα Μουρνιών.

– Στο Στόμιο Ιεράπετρας λύθηκαν πλημμυρικά.

 

 

ΩΡΑ 10.30. Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Σε πολλές περιοχές καταγράφονται προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω κατολισθήσεων, ενώ αρκετά είναι τα νερά στα ποτάμια.

  • Προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο δρόμο Κριτσάς -Κρούστα, καθώς έχουν πέσει πέτρες στο οδόστρωμα.
  • Επίσης, όπως ενημερώνει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, πέτρες και χώματα υπάρχουν και στο τμήμα Λάστρος-Μυρσίνη του οδικού δικτύου Δήμου Σητείας.
  • Κατολισθήσεις καταγράφονται και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, όπως στο δρόμο από Καβούσι προς Σητεία, ενώ ζημιές έχουν σημειωθεί και στο δρόμο της Τουρλωτής.

Στο δήμο Σητείας

Εντονότατα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν από την διάρκεια της νύχτας και μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή του Δήμου Σητείας.

Λόγω κατολισθήσεων και υπερχείλισης ρεμάτων κλειστός είναι ο δρόμος του βόρειου οδικού άξονα από την Σφάκα κι έπειτα παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από οχήματα του Δήμου και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τον ποταμό Παντέλη και κυρίως  στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη όπου και πάλι επενέβησαν μηχανήματα του Δήμου. Η κατάσταση όμως είναι ιδιαίτερη κρίσιμη λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης .

Στην Αμμουδάρα

ΦΩΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

 

 

 

 

 

Σε λίμνη έχει μετατραπεί το Οροπέδιο Λασιθίου όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του Ι. Σιγανού.