Διακήρυξη Αρχών Ανεξάρτητου Συνδυασμού Τοπικής κοινότητας Βραχασίου (Βραχάσι -Μίλατος- Σίσι)

Φίλες και φίλοι

Αναλαμβάνουμε σήμερα τη συγκρότηση μιας νέας ανεξάρτητης κίνησης σε επίπεδο Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάει ο τόπος ένα βήμα μπροστά. Η Δημοτική μας ενότητα (Βραχάσι-Σίσι -Μιλατος) είναι ένας τόπος όμορφος, ιστορικός, πλούσιος, με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, γεμάτος ευκαιρίες, αλλά και με πολλά προβλήματα και ελλείψεις. Προβλήματα, τα οποία τα τελευταία «καλλικρατικά» χρόνια αντί να επιλυθούν. Έγιναν οξύτατα. Εγωισμοί, προσωπικές στρατηγικές και συμφέροντα έφεραν τον τόπο σε αδιέξοδο. Και αποδυναμώνουν τον πολιτικό του ρόλο μέσα στον καλλικρατικό Δήμο Αγίου Νικολάου.

Έχοντας, λοιπόν, κατά νου ότι πρέπει να υπερβούμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να ξεπεράσουμε τις μικροκακίες της καθημερινότητας θέτουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία του τόπου και στην κρίση των συγχωριανών μας. Αποφασισμένοι να διαθέσουμε χρόνο και με όρεξη για προσφορά, δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιον εκλεγεί Δήμαρχος, καθώς και με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου με επιχειρήματα να γίνουν δεκτές οι θέσεις τις Βραχασώτικης κοινωνίας. Προτεραιότητες της ανεξάρτητης κίνησης μας είναι:

  1. Η αντιμετώπιση της ανυπαρξίας κοινωνικών δομών στην περιοχή μας καθώς και η κατασκευή του ναού Δημοτικού Σχολείου.
  2. Η καταγραφή και αξιοποίηση, προς όφελος του γενικού πληθυσμού, του γεωφυσικού πλούτου του τόπου μας.
  3. Οι υποδομές στον τουριστικό τομέα, που είναι η βαριά βιομηχανία της περιοχής
  4. Η ανάδειξη, προβολή και στήριξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  5. Η στήριξη του αγροτικού τομέα και των δομών, που αυτός περιλαμβάνει.
  6. Η προσοχή και η άμεση επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας που συμπλέουν τον πολίτη χωρίς λόγο.
  7. Ο αθλητισμός και οι υποδομές του.
  8. Η πνευματική καλλιέργεια και η πολιτική παιδεία των συγχωριανών. Είναι αυτονόητο ότι για την επιτυχή έκβαση των παραπάνω, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή του πολίτη με ιδέες, οράματα και βεβαίως πράξεις. Σας ζητάμε, λοιπόν, να μας στηρίξετε με την ψήφο σας και τις ιδέες σας για ένα καλύτερο αύριο στον πανέμορφο τόπο που ζούμε και αγαπάμε.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ