Στην εποχή που διανύουμε η γνώση ξένης γλώσσας και ιδιαιτέρως η γνώση της Αγγλικής θεωρείται απαραίτητο προσόν για την ανεύρεση εργασίας, αλλά το κόστος ειδικά για τους οικονομικά ασθενείς είναι δυσβάσταχτο.

Ανταποκρινόμενος λοιπόν σε αυτές τις ανάγκες, ο Δήμος Αγίου Νικολάου – μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την εταιρεία Linguaphone δίνει τη δυνατότητα στους δημότες, εργαζόμενους και μη και επιχειρήσεις να μάθουν ή να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα από το σπίτι τους.

Δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Linguaphone Digital School, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να μάθουν την αγγλική γλώσσα ή να φρεσκάρουν την ήδη υπάρχουσα γνώση τους.

Η μέθοδος περιλαμβάνει δυο εκπαιδευτικά προγράμματα: το πρώτο English Course το οποίο αφορά στην εκμάθηση Γενικών Αγγλικών και το δεύτερο Business English το οποίο αφορά στην εκμάθηση της γλώσσας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η συμμετοχή του Δήμου αφορά τον γενικό πληθυσμό και ειδικότερα τη δυνατότητα παροχής του Προγράμματος στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί πως το ετήσιο κόστος για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι πολύ χαμηλό και σε περίπτωση οικογένειας το ποσό περιλαμβάνει όλα τα μέλη.

Συγκεκριμένα για τις ευπαθείς ομάδες το ποσό ανέρχεται στο 1,5 ευρώ/μήνα (+Φ.Π.Α) (μέρος του οποίου μπορεί να καλυφθεί από τον Δήμο) και για τους υπόλοιπους δημότες ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να επωφεληθούν του Προγράμματος 2 ευρώ/μήνα (+Φ.Π.Α).

Με την συγκεκριμένη δράση ενισχύονται οι πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και να βελτιώσουν την επαγγελματική τους κατάσταση, δεδομένου ότι η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου στο τηλέφωνο 28410-22558 και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου επί της οδού Χορτατσών 11 & Αναπαύσεως με τηλέφωνο επικοινωνίας 28410-91391 στην κ. Χατζάκη Μαρία Κοινωνική Λειτουργό, όπου θα λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες και θα μπορούν να κάνουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

Από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

και Παιδείας Δήμου Αγίου Νικολάου