Σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Κρητικού Αθλητισμού ο Χρήστος Φραντζεσκάκης του Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στον τελικό της σφυροβολίας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στο Μπόρας της Σουηδίας βελτιώνοντας κατά 2,5 και πλέον μέτρα το δικό του φετινό Πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας.

Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα στα Χανιά οι σφυροβόλοι με τις ελλείψεις στους χώρους προπόνησης και παρά τον τραυματισμό που τον κράτησε στην αρχή της χρονιάς για αρκετό διάστημα έκανε την Παρασκευή το βράδυ συγκλονιστικό αγώνα όπως και ο Ουκρανός συναθλητής του που κέρδισε τελικά το χρυσό μετάλλιο σημειώνοντας ρεκόρ Ευρώπης για την κατηγορία.

Ο Μιχάιλο Κόχαν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκηςέκαναν το ένα δύο σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις, κατάφεραν σε λιγότερο από δύο ώρες να γίνουν κομμάτι της ιστορίας.

. Ο πρωταθλητής μας έστειλε τη σφύρα στην τέταρτη βολή στα 84,22 μ., που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα.