Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!…” τον Σοσιαλισμό!»  Με αυτό το σύνθημα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη.

Στον Νομό Λασιθίου η πρώτη στάση του 45ου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα με τις διήμερες εκδηλώσεις την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου στην Παραλιακή Πλατεία.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάνει στάση στην Ιεράπετρα μετά από αρκετό καιρό, δίνοντας το στίγμα ότι η νεολαία σήμερα έχει όνειρα, έχει αξίες και ιδανικά, δεν την βάζουν στο χέρι δεν συμβιβάζεται με τα λίγα… δεν θεωρεί ότι είναι μονόδρομος τον 21ο αιώνα η δουλειά ήλιο με ήλιο, η αδυναμία να πάει διακοπές, η ανεργία και μισή γνώση

   Με αυτά τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή και την δύναμη που τους δίνει η γνώση του κόσμου, της ιστορίας, με την δύναμη του οργανωμένου αγώνα, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ θα χτίσουμε ένα κόσμο στο μπόι των σημερινών αναγκών, ένα κόσμο γεμάτο ελπίδα, λέφτερο και ανοιχτό!

   Ένα κόσμο που σήμερα μπορεί να οικοδομηθεί!

Υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να ζήσουμε αλλιώς! Να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας, ο Σοσιαλισμός, που η εξέλιξη της τεχνολογίας, της επιστήμης, η παραγωγικότητα της εργασίας δεν θα εξυπηρετούν το κέρδος των μονοπωλίων αλλά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και της Νεολαίας!  Ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει σήμερα δεν είναι αμετάβλητος μπορεί να αλλάξει! Αυτό όμως προϋποθέτει και την δική μας επαναστατική πάλη!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Ιεράπετρα περιλαμβάνει

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Παιχνίδι Quizdom ενάντια στα ναρκωτικά
προβολή ταινίας: «Κλέφτρα βιβλίων»

 

Σάββατο 24 Αυγούστου

Αφιέρωμα: «Ο πόλεμος τους γεννιέται από την ειρήνη τους, καθώς ο γιος από την μάνα» (Μπ.Μπρέχτ)
Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια από τον πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία
Παρουσίαση ποιημάτων και τραγούδιών ενάντια στον πόλεμο
Ομιλία από τον Βάγια Βάγια, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ
Θα ακολουθήσει Λαϊκό Γλέντι

 

 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στον Άγιο Νικόλαο, στις 7 Σεπτέμβρη στην Λίμνη.