Τον Ρούσσο Κούνδουρο, τον μεγάλο ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και μια εξέχουσα προσωπικότητα που έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι του Τόπου, τίμησαν το πρωί της Κυριακής ο Δήμος Αγίου Νικολάου και το παράρτημα Αγίου Νικολάου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε έμπροσθεν του Ανδριάντα του Εθνομάρτυρα στην πλατεία της Νεάπολης.

Παρουσία του γιου του Ρούσσου Κούνδουρου Τίτου και του εγγονού του Ανδρέα, εκπροσώπων της Τοπικής εκκλησίας, του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη, του Δημάρχου Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβού, τοπικών φορέων, αρχών, και εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος τέλεσε το μνημόσυνο.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Εθνομάρτυρα, για να ακολουθήσει η ομιλία που απηύθυνε ο πρώην Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νεάπολης, Γιάννης Χρονάκης, για το έργο, τη ζωή και την προσωπικότητα του Ρ. Κούνδουρου.

Έπειτα, το λόγο πήρε συγκινημένος ο Τίτος Κούνδουρος, διαβάζοντας μία επιστολή που ο πατέρας του Ρούσσος τού είχε στείλει, μέσα από τη φυλακή στο Ηράκλειο όπου κρατούνταν, την ημέρα της εορτής του (Αποστόλου Τίτου) σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια.

  • Σε λίγη ώρα θα δημοσιευθεί και βίντεο από την εκδήλωση
  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας

Ν.Σ.