Στοιχεία που αφορούν την διοίκηση που θα έχουν τα νοσοκομεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα, με συνέντευξή του ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δίνοντας το στίγμα αλλαγών στη νοοτροπία διοίκησης των Νοσοκομείων.
Καταρχάς, υπάρχει μία αλλαγή που αφορά άμεσα το νομό Λασιθίου: Πρόκειται για την αυτοπρόσωπη παρουσία διοικητή ή υποδιοικητή στις εφημερίες του νοσοκομείου. Μέχρι σήμερα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, στα Νοσοκομεία του Λασιθίου, με πρώτο εκείνο του Αγίου Νικολάου, οι επιλογές των Διοικητών αφορούσαν πρόσωπα που δεν διέμεναν σχεδόν ποτέ στον Άγιο Νικόλαο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τις περισσότερες μέρες του έτους διοικητής στο νοσοκομείο τις βραδινές ώρες, ούτε βέβαια τις μεταμεσονύκτιες ώρες αν προέκυπτε κάποιο πρόβλημα στο Νοσοκομείο.
Στο εξής: «είναι υποχρεωμένοι και θα είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται και οι δύο στις εφημερίες, εκεί. Εκεί με τον κόσμο που ταλαιπωρείται, για να βοηθήσουν και να δώσουν λύσεις. Αυτό σημαίνει διοίκηση. Ο διοικητής και ο υποδιοικητής. Είναι υποχρεωμένα όλα τα νοσοκομεία να έχουν γιατρό υπεύθυνο της εφημερίας και να μην κάνουν την κατανομή πού πάνε οι πολίτες οι security ή κανένας στα νοσοκομεία», ξεκαθάρισε χθες ο κ. Κικίλιας.
Αυτό το δεδομένο μεταφράζεται σε μια ειλημμένη απόφαση του υπουργού που θα εφαρμοστεί στην πράξη και στις επιλογές που θα γίνουν. Είναι προφανές, δηλαδή, πως στην περίπτωση του Λασιθίου ή κι άλλων περιοχών θα κυριαρχήσει στις επιλογές το στοιχείο της εντοπιότητας και θα επιλεγούν στελέχη που είναι έτοιμα να επιστρατευτούν ανά πάσα στιγμή και θα μπορούν να είναι παρόντα στα Νοσοκομεία άμεσα και χωρίς χρονοτριβή για κάθε αναγκαία απόφαση και παρουσία.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ