Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΈνσταση Αντώνη Ζερβού για τις εκλογές στην ΠΕΔ

Ένσταση Αντώνη Ζερβού για τις εκλογές στην ΠΕΔ

Από

Ημερομηνία

Ένσταση κατέθεσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός για τα δημοσιευμένα αποτελέσματα των εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης που έγιναν την Κυριακή. Ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ και υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. με την παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης» του Βασίλη Λαμπρινού, προχώρησε χθες στην κατάθεση ένστασης, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.      

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης που δημοσιοποιήθηκαν η Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης έλαβε 69 ψήφους και 12 έδρες, έναντι 53 ψήφων και 9 εδρών που έλαβε η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης. Δύο ψήφους έλαβε ο μεμονωμένος υποψήφιος Δημήτρης Βρύσαλης που δεν εκλέγει έδρα.

Το κείμενο της ένστασης δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα, αλλά έχει κατατεθεί στην Εφορευτική Επιτροπή των Εκλογών. Ωστόσο, η απόφαση και η ενέργεια αυτή του κ. Ζερβού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι με την ένσταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου – αν δικαιωθεί – ο ίδιος δεν εκλέγεται στο επόμενο Συμβούλιο της νέας ΠΕΔ! 

Συνολικά, από όσους έχουν ανακοινωθεί ως εκλεγμένοι, εφόσον γίνει αποδεκτή η ένσταση και το σκεπτικό της, δεν θα εκλεγούν τόσο ο κ. Ζερβός όσο και ο Νίκος Κοκκίνης από τον συνδυασμό «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης» Την παράταξη δηλαδή όπου είναι επικεφαλής ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου και πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης. 

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα και την ουσία της ένστασης Ζερβού, το νέο Συμβούλιο θα πρέπει να έχει 18 αντί για 21 μέλη! Έτσι, οι δύο συνδυασμοί θα μοιραστούν από 9 έδρες. έξι Δημάρχων και τριών Δημοτικών Συμβούλων. 

Να σημειωθεί πως παράλληλα και ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, έχοντας διαφωνία για το αποτέλεσμα έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών για να λύσει το «γόρδιο δεσμό» που έχει ανακύψει με το εκλογικό αποτέλεσμα.  

Μ.Α.

Πρόσφατα άρθρα