ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΗ παράταξη «Κρήτη Μπροστά» υπερψήφισε τον προϋπολογισμό

Η παράταξη «Κρήτη Μπροστά» υπερψήφισε τον προϋπολογισμό

Από

Ημερομηνία

Κατά τη διάρκεια του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης οικονομικού έτους 2020 Περιφέρειας Κρήτης. Η παράταξη μας «Κρήτη Μπροστά», με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, αποφάσισε ομόφωνα και υπερψήφισε τον προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης είναι ένα πλήρες υπηρεσιακό κείμενο με αναλυτικούς πίνακες από στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. Ψηφίζουμε υπέρ του προϋπολογισμού γιατί πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια στη λειτουργία της Περιφέρειας απέναντι στις υποχρεώσεις που διατηρεί. Δεν σημαίνει όμως ότι δίνουμε λευκή επιταγή και συμφωνούμε με τις μέχρι τώρα επιλογές και πολιτικές της νυν Περιφερειακήςαρχής. Δέσμευση μας είναι να τον παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια του έτους και να πιέζουμε για τυχόν αστοχίες και παραλείψεις.

Κύριε Περιφερειάρχη, στο προεκλογικό σας πρόγραμμα αναφερθήκατε στην αγροτοδιατροφή, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τις υποδομές, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και την Υγεία, την κοινωνική συνοχή, τηνεπιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τις ειδικές δράσεις και την εξωστρέφεια δηλαδή για όλα που ήταν και σε άλλα προγράμματα με άλλη σειρά προτεραιότητας. Απουσιάζει όμως στον σημερινό προϋπολογισμό εντελώς η αποτύπωση του οράματος που όλοι θέλουμε και διατυπώνουμε να συναρμόζεται με κάθε πηγή χρηματοδότησης ώστε να την ενδυναμώνει και να την πολλαπλασιάζει.Διαπιστώνεται αναπτυξιακό έλλειμμα, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας.

Όπως έλεγε ο Σωκράτης θέλοντας να υπερτονίσει ότι ορθό είναι το οργανωμένο ο Προϋπολογισμός σας είναι Λίθοι Πλίνθοι και Κέραμοι Ατάκτως Ερριμένα
Ψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό του 2020 ως ένδειξη καλής θέλησης και για να σας παρακινήσουμε να ξεκινήσει το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια περισσότερο αποτελεσματική και παραγωγική κατεύθυνση.

Από την παράταξη η «Κρήτη Μπροστά»

Πρόσφατα άρθρα