Σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη 19 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οροπεδίου Δημήτρη Τζιράκη, ο κ. Στεφανάκης θα δώσει το παρών στο τριήμερο συνέδριο “The adoption of sustainable and smart policies in rural and insural aerial for a prosperous future in europe” (“Υιοθέτηση βιώσιμων και έξυπνων πολιτικών για ένα ευημερές μέλλον στην Ευρώπη”), με κεντρικό θέμα την επανακατοίκηση της υπαίθρου.

Όπως είπε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Στεφανάκης, είχε σχετική επικοινωνία το προηγούμενο διάστημα με τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο στον οποίο και μετέφερε το μεγάλο ενδιαφέρον του Δήμου Οροπεδίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, με τον κ. Κυμπουρόπουλο να τον προσκαλεί στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στο συνέδριο, στο οποίο και ο ίδιος θα είναι εκ των κεντρικών ομιλητών.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Οροπεδίου, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία, θα έχει συναντήσεις με Έλληνες κομισάριους της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με Ευρωπαία στελέχη, σχετικά με διάφορα σημαντικά ζητήματα της περιοχής του Οροπεδίου.

Στο συνέδριο θα δώσει, επίσης, το παρών αντιπροσωπεία από το Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Ν.Σ.