Έτοιμη και μονταρισμένη είναι η ταινία μικρού μήκους «Salt Wound» που (όπως κατ’ αποκλειστικότητα είχε από τότε γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ) γυρίστηκε τον Αύγουστο του 2018 στη Μίλατο και θα κάνει τον… κινηματογραφικό γύρο του κόσμου.

Όπως μας είπε η δημιουργός του φιλμ Μαρία Γαϊτανίδη, σκηνοθέτιδα και δραματουργός με δράση σε Αγγλία και Ιταλία η οποία και έχει ισχυρούς δεσμούς με την ευρύτερη περιοχή της Μιλάτου και του Σισίου, ήδη η ταινία έχει σταλεί σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον πλανήτη.

Το περιεχόμενο της ταινίας εμπεριέχει εικόνες, χρώματα και έντονο «άρωμα» Μιλάτου, καθώς γυρίσματα έγιναν γύρω από και μέσα στο χωριό, στο παλαιό σχολείο, σε πέτρινα παλαιά σπίτια και στις παραλίες της περιοχής.

Η συνολική της διάρκεια είναι μικρότερη της μισής ώρας, στα ελληνικά (με αγγλικούς υπότιτλους), ενώ στο ενδιαφέρον αυτό κινηματογραφικό πρότζεκτ  εκτός από τρεις ξένους επαγγελματίες ηθοποιούς συμμετείχαν και μη επαγγελματίες ηθοποιοί από την περιοχή του Μεραμπέλλου.

Μεγάλη υπήρξε και η βοήθεια και συμβολή του προέδρου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου Γιώργου Λασιθιωτάκη που μαζί με την κ. Γαϊτανίδη ανέλαβαν να «στήσουν» την όλη παραγωγή.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για την ταινία μπορείτε να διαβάσετε στην αυριανή έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

  • Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της δημιουργού του φιλμ κ. Γαϊτανίδη