Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν η ετήσια Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας. Οι διαδικασίες επρόκειτο να λάβουν χώρα χθες στην αίθουσα της Ενορίας της Αγίας Αικατερίνης, όμως λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκαν. Όπως ορίζει και το καταστατικό του Συλλόγου μετατίθενται για την επόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με την θεματολογία της ημερήσιας διάταξης προβλέπεται η συζήτηση και η έγκριση οικονομικού απολογισμού 2019, η έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού 2020, η ανάλυση των πεπραγμένων από το απερχόμενο Δ.Σ. και ακολούθως η διαδικασία των αρχαιρεσιών.

Κάλεσμα προς όλα τα μέλη του Συλλόγου απηύθυνε ο Πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σπυριδάκης, να παραστούν στην Γενική Συνέλευση και να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Ο κ. Σπυριδάκης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, τόνισε ότι «ζητούμενο είναι η ανανέωση του συμβουλίου, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους με όρεξη για προσφορά, ώστε σε συνδυασμό και με μέλη του Συλλόγου, που έχουν πείρα να καταβληθεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και διεκδίκηση για την αντιμετώπιση προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες».

«Εξάλλου», συνέχισε, «τα ζητήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους είναι πολλά και διαχρονικά. Είναι γνωστό ότι η πολύτεκνη οικογένεια εδώ και πολλά χρόνια δεν στηρίζεται από την πολιτεία ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Ακόμα και η πενιχρή σύνταξη της πολύτεκνης μάνας έχει αφανιστεί, ενώ η φορολογία είναι πάντα μείζον θέμα.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ