ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΗ ανάπτυξη πρέπει να αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους, τόνισε...

Η ανάπτυξη πρέπει να αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας

Από

Ημερομηνία

Την ανάγκη ανάπτυξης που θα αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την διάρκεια ομιλίας του, χθες, σε εκπροσώπους φορέων από την περιοχή του Πλατανιά.

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε από εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν, κυρίως, τις ζημιές σε υποδομές από την περσινή κακοκαιρία, τις επιπτώσεις στις ελαιοκαλλιέργειες από την προσβολή του δάκου, καθώς για θέματα της εκπαίδευσης.

Κατά την ομιλία του, υποστήριξε ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν, καθώς «υπάρχει ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, η καπιταλιστική ανάπτυξη», την οποία, όπως είπε, «βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και προκαλεί αύξηση των κερδών λίγων και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων, ενώ στο ταμείο του εργάτη, του αγρότη, του επαγγελματία, του ανθρώπου του μόχθου και της λαϊκής οικογένειας δεν μπαίνει τίποτα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, το πνεύμα της ανάπτυξης σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας για την περιουσία του λαού, με υποδομές, χρηματοδοτήσεις έργων και ενίσχυση της απασχόλησης.

Στην ομιλία του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της παραγωγής και την ενίσχυση των αγροτών και των δομών υγείας, με βελτίωση των υποδομών και προσλήψεις προσωπικού.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική, για μία ακόμα φορά, στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι έγινε «χέρι του κρατικού μηχανισμού», ενώ σημείωσε ότι «ο περιφερειάρχης, στην ουσία είναι σαν ένας υφυπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος έχει αρμοδιότητες, δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να νομοθετήσει».

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ. Κουτσούμπας συμφώνησε με την ανάγκη να υπάρξει εθνική ομοψυχία, επανέλαβε ωστόσο, ότι το ΝΑΤΟ δεν θέλει να παρέμβει κατά της Τουρκίας, καθώς, όπως είπε, αποτελεί μέλος της συμμαχίας.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε άδικες, παράλογες και παράνομες τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει από την Ελλάδα καμία λογική υποχώρησης απέναντι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες, ο βουλευτής, Μανώλης Συντυχάκης, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, Τηλέμαχος Δημουλάς και τοπικά στελέχη του κόμματος.

 

 

Πρόσφατα άρθρα