Ρεπορτάζ στα “Δύο Αοράκια”: Νίκος Σγουρός

 

Για την (ακόμη μία) επιτυχημένη διοργάνωση του τελικού κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ στο Ηράκλειο και στα “Δύο Αοράκια”, για τις επόμενες διοργανώσεις που θα φιλοξενηθούν στην πόλη και για τις προοπτικές να αποκτήσει η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης τη δική της ομάδα μπαίνοντας και αυτή στον ελληνικό μπασκετικό “χάρτη” μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς.

Όπως μας είπε, στο περιθώριο του τελικού της Κυριακής που έγινε με την διοργάνωση της ΕΚΑΣΚ και της ΕΟΚ και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, “μια σειρά μεγάλων αθλητικών γεγονότων και ιδιαίτερα του μπάσκετ γίνονται στο Ηράκλειο, στο δημοτικό γήπεδο το οποίο προσπαθούμε συνέχεια να αναβαθμίζουμε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που οι ομάδες θέλουν σε υψηλό επίπεδο ώστε να είναι θετικές και οι Ομοσπονδίες αλλά και οι ίδιες οι ομάδες και οι παίκτες να θέλουν να έλθουν να παίξουν εδώ”.

Η ατμόσφαιρα που υπήρχε την Κυριακή στο γήπεδο από τα παιδιά που παραβρέθηκαν “ήταν εξαιρετική, χειροκρότησε και τις δύο ομάδες, ήταν μια γιορτή του μπάσκετ, ένας αμφίρροπος τελικός και είναι σημαντικό να συμμετέχουν ομάδες όπως η ΑΕΚ αλλά και μία επαρχιακή και να έχουμε έναν τόσο ανταγωνιστικό τελικό”.

Όπως είπε επόμενη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στα “Δύο Αοράκια” θα είναι “το Ευρωπαϊκό Νεανίδων το καλοκαίρι από την FIBA και μέχρι τότε ακολουθούν και πολλές διοργανώσεις άλλων αθλημάτων”.

Στην ερώτησή μας εάν δούμε την εθνική ομάδα να αγωνίζεται ξανά στο Ηράκλειο για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, ο κ. Βαρδαβάς απάντησε πως “ευελπιστούμε, αυτές είναι αποφάσεις της Ομοσπονδίας, με την οποία έχουμε μια καλή συνεργασία και γνωρίζουμε ότι οι παίκτες χαίρονται να παίζουν εδώ. Εμείς βελτιωνόμαστε για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες ώστε οι ομάδες να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους εδώ”.

Στην ερώτηση της “Α” εάν τα επόμενα χρόνια υπάρχει η προοπτική να δούμε μια μεγάλη ομάδα του Ηρακλείου να χρησιμοποιεί το γήπεδο σε μεγάλες διοργανώσεις, ο κ. Βαρδαβάς απαντά πως “είναι κρίμα να λείπει από την κορυφαία κατηγορία του μπάσκετ το Ηράκλειο, η μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη και μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα – που διαθέτει σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό σε όλα τα επίπεδα, ένα πολύ καλό γήπεδο, όμως σίγουρα ό,τι γίνει πρέπει να είναι υγιές, δεν θέλουμε να δημιουργηθεί εδώ μία ομάδα, και το λέω ως τοπική αυτοδιοίκηση, που θα είναι προβληματική και θα δημιουργήσει χρέη είτε σε παίκτες είτε σε άλλους. Θέλουμε ό,τι γίνει να γίνει με ‘υγεία’, σε στέρεες βάσεις και τότε να παρουσιαστούμε και εμείς στα ‘σαλόνια’ της Α1. Έχει περάσει πολύς καιρός, οι συνθήκες έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και πρέπει να προχωρήσουμε”.