ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ και ΡΟΔΟΥ

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ-ΣΩΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ο Υπουργός Εργασίας δυναμιτίζει το κλίμα «ενότητάς μας» «πατριωτισμού της ευθύνης» και «στην πράξη και όχι στα λόγια κοινωνικής αλληλεγγύης» για το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο στο διάγγελμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Η διάταξη του ένατου άρθρου της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, επεμβαίνει βίαια στις ατομικές εργασιακές σχέσεις και δεν διασφαλίζει επ’ ουδενί τη μη απόλυση των εργαζομένων μετά το εξάμηνο, παρά μόνο τη διατήρηση του συνολικού αριθμού τους στην επιχείρηση.
Άραγε γιατί η αναστολή των συμβάσεων εργασίας (κλειστών και πληττομένων επιχειρήσεων) δεν αρκεί για να αντιμετωπίσουν οι εργοδότες τις συνέπειες της σημερινής κρίσης; Γιατί δεν επιδοτεί τον μισθό και την διατήρηση της θέσης εργασίας και όχι την αναστολή της και δημιουργεί κλίμα πανικού και ανασφάλειας στους εργαζόμενους;
Παρά το γεγονός ότι στα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου που διανύουμε , προσδιορίζεται η ισχύς τους για ένα με ενάμιση μήνα και δίνεται παράταση αν χρειαστεί, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αποσκοπεί με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας.
Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ζουν με την αγωνία της επόμενης μέρας, δεν μπορεί να είναι ανεκτές τέτοιες αυθαίρετες συμπεριφορές και ρυθμίσεις. Συμπεριφορές που όχι μόνο συμπιέζουν το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κράτος έχει υποχρέωση να μην αφήσει τους εργαζόμενους αυτή την κρίσιμη στιγμή ευάλωτους στην αυθαιρεσία και την απληστία.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ!
Τα Δ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.