Καλά στην υγεία της είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γιατρός που παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της στον Άγιο Νικόλαο – δεύτερο κρούσμα του κορονοϊού στο Ν. Λασιθίου.

Το αξιοσημείωτο είναι, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως για τα στελέχη του Νοσοκομείου δεν υπήρξε κίνδυνος καραντίνας, δεδομένου ότι η ειδικευόμενη γιατρός είχε εξαρχής απομονωθεί και παραμείνει στο σπίτι της, χωρίς εξόδους, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού.

Ένα στοιχείο που αξίζει αναφοράς επίσης είναι πως με αφορμή τα δύο κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στο νομό Λασιθίου αποκαλύφθηκε ο οργανωμένος τρόπος διαχείρισης που έχει διαμορφωθεί σε κεντρικό επίπεδο, σχετικά με την προσπάθεια ελέγχου των κρουσμάτων αλλά κυρίως του ενδεχόμενου διασποράς του ιού από λανθασμένες ενέργειες.

Έτσι, φάνηκε και στην περίπτωση του Λασιθίου, από το πρώτο κρούσμα πως το θέμα της ιχνηλάτησης είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κεντρικής διαχείρισης που γίνεται για κάθε περιστατικό χωριστά. Δεν είναι τυχαίο, δηλαδή, πως ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στη χώρα ενημερώθηκε πριν ακόμα φτάσει το πρώτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και ταυτόχρονα βρισκόταν σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση.