Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργου Καρτσάκη και του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Σπυριδάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου Α/Δ κ. Εμμανουήλ Καζαμία και τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Λασιθίου Α/Υ’ κ. Σταύρο Σπανουδάκη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου: «Η Ένωση μας, αφού πρώτα τους συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε μια γόνιμη θητεία, παρουσίασε τους στόχους και τις ενέργειες της Ένωσης μας για διάφορα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.

Πέραν των άλλων, τέθηκε από μέρος μας, η αναγκαιότητα για την μεταστέγαση του Α.Τ. Σητείας και του Α.Σ. Οροπεδίου Λασιθίου σε νέα σύγχρονα κτίρια, η επισκευή του κτιρίου που στεγάζει της Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ιεράπετρας, καθώς και την αναγκαιότητα για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στον Άγιο Νικόλαο, ώστε να πληρούν όσο το δυνατόν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα σχετικά με την πανδημία (covid-19) και για τα μέτρα προφύλαξης των συναδέλφων μας και ζητήθηκε ο εφοδιασμός των Υπηρεσιών του Νομού με υγειονομικό υλικό.

Αναφερθήκαμε στις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό κυρίως των αλεξίσφαιρων γιλέκων, τα δε κράνη της Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α. Λασιθίου, είναι παλαιού τύπου, τα οποία με την παρέλευση των χρόνων έχουν υποστεί φθορές και κρίνεται αναγκαία η άμεση αντικατάστασή  τους καθόσον παύουν να είναι λειτουργικά.

Ακόμα συζητήθηκαν οι ενέργειες μας προς την Πολιτική Ηγεσία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απροθυμίας υπηρέτησης στο νομό μας εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών και προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι θα ήθελαν να υπηρετήσουν στο νησί, όντας από άλλες περιοχές της χώρας, προτείνοντας την ένταξη του Αστυνομικού Προσωπικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, στις κατηγορίες του αστυνομικού προσωπικού που απολαμβάνουν ειδικών κινήτρων, έτσι ώστε να γίνει πόλος έλξης στις μεταθέσεις.

Τέλος, αναφερθήκαμε στην έλλειψη σε Αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών του Νομού και ζητήθηκε η ενίσχυση τους και κυρίως του Τ.Α.Ε. Λασιθίου προκειμένου ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες Υπηρεσιακές Ανάγκες του Νομού.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής με ενδιαφέρον άκουσε τις θέσεις της Ένωσής μας, τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί όσο και για τους μελλοντικούς στόχους, δηλώνοντας ότι θα εξετάσει σοβαρά όλα όσα του τέθηκαν.

Τέλος ανέφερε την προθυμία του για περαιτέρω συνεργασία και συνεχή επικοινωνία προκειμένου να βελτιωθεί η υπηρεσιακή ζωή του αστυνομικού σε συνδυασμό με την όσο δυνατόν άριστη αστυνόμευση του Νομού μας» καταλήγει το δελτίο τύπου της  ΕΑΥ Ν. Λασιθίου.