Συνεχίζονται με αμείωτη η ένταση οι έλεγχοι από την Αστυνομία και στην περιοχή του Δήμου Σητείας με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες κάτι που οφείλεται και στην ανάγκη των πολιτών να εφοδιαστούν τα απαραίτητα για το Πάσχα, ωστόσο φάνηκε  και μία μικρή «χαλάρωση» των πολιτών. Για το λόγο αυτό από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και χθες Μεγάλη Παρασκευή βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις  στο πλαίσιο του περιορισμού κυκλοφορίας με την αντίστοιχη επιβολή προστίμων.
Από την πλευρά της Αστυνομίας ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλλιοςεπισημαίνει εκ νέου ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός διότι δεν έχει περάσει ακόμη ο κίνδυνος. «Ας ακούσουμε τις αποφάσεις, ας μείνουμε όλοι σπίτι και θα έχουμε μετά όλοι τον χρόνο να ανοιχτούμε και πάλι , να χαρούμε  τους δικούς μας  ανθρώπους. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά  με υγεία, καλή Ανάσταση  και ο καθένας ας μείνει σπίτι του με την οικογένεια του».

Υπενθυμίζεται  ότι από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα οι έλεγχοι θα είναι εντατικότεροι  και διπλασιάζεται το ποσό του προστίμου. Οι περιορισμοί ισχύουν ως έχουν ενώ  λόγω της αργίας του διημέρου θα εξετάζεται από την Αστυνομία πιο αυστηρά (επ’  ακριβώς ο λόγος)  η κάθε μετακίνηση.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ