Την διάρκεια της καραντίνας μεγάλη ήταν η απογοήτευση των μελών των Ορειβατικών Συλλόγων! Στερήθηκαν την επαφή τους με τη φύση που αποτελεί σημαντικό στοιχείο καλής ψυχολογίας και υγείας στη ζωή τους. Μέχρις ότου ξαναρχίσουν οι οργανωμένες πεζοπορίες, οι αποδράσεις στη φύση, μικρών ομάδων, είναι τρόπος επανόδου στην κανονικότατα. Την περασμένη Κυριακή 17 Μαΐου την τιμητική τους, λόγω καύσωνα, είχαν τα δροσερά φαράγγια του νομού μας που φέτος μάλλον θα έχουν νερό όλο το καλοκαίρι!

Οι πιο πολλοί επισκέφθηκαν τα γνωστά φαράγγια του Ρίχτη στα Έξω Μουλιανά Σητείας, της Σαρακίνας στους Μύθους Ιεράπετρας και του Μυλωνά στον Άγιο Ιωάννη Ιεράπετρας . Άλλοι πήγαν σε πιο εξωτικό φαράγγι, του Χαυγά που ενώνει τα οροπέδια Καθαρού και Λασιθίου, μέχρι τη λίμνη του Νεραϊδοκόλυμπου και το σφηνωμένο ανάμεσα στις πλαγιές του φαραγγιού τεράστιο ολοστρόγγυλο βράχο. Κάποιοι άλλοι επισκέφθηκαν το φαράγγι της Κατσικαντάρας, μεταξύ Καλού Χωριού και Πρίνας, μια ζούγκλα πράσινου που βρίσκεται δίπλα μας, άγνωστο και ανεκμετάλλευτο.

“Από τον Πύργο του Καλού Χωριού ξεκινήσαμε και μετά από λίγα λεπτά περπατούσαμε μέσα στο φαράγγι, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, με τη μια λιμνούλα νερού να διαδέχεται την άλλη. Η ροή του νερού δεν είναι έντονη αλλά σταθερή και θα συνεχίζεται όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Λίγο πριν την Πρίνα αναγκαστήκαμε να βγούμε από το φαράγγι καθώς το νερό και οι δυσκολίες αυξάνονται και δεν είχαμε μαζί μας τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Συνεχίσαμε μέχρις ενός σημείου από το καλντεριμένιο μονοπάτι, που κάποτε χρησιμοποιούσαν στις επικοινωνίες τους οι κάτοικοι του Καλού Χωριού και της Πρίνας”.

Σύντομα ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα ξεκινήσει τις οργανωμένες πεζοπορίες τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής… σε μικρές ομάδες που θα κινούνται σε απόσταση η μια από την άλλη, με διαφορετικούς αρχηγούς.
ΛΕΩΝ.Κ.