Σε δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Sun Wing ‘’ΔΑΥΙΔ‘’ και μέλος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού κ. Νίκος Καριχημάκης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού προχωρούν σε κινητοποιήσεις δεδομένου ότι πλέον το μέλλον τους είναι αβέβαιο και χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα στήριξης ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις από την πολιτεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου λόγω της πανδημίας του COVID 19.

 «Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Τα ερωτήματα που όλοι έχουμε είναι πολλά και αναπάντητα σε ότι αφορά το πώς θα κυλήσει φέτος η σαιζόν και πως θα αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες συνάδελφοι από το κράτος. Η κατάσταση στον τουρισμό είναι τραγική».

Όπως πρόσθεσε το 60% των εργαζομένων θα χάσουν τη δουλειά τους, τα μέτρα στήριξης είναι ανεπαρκή, αποκλείστηκε ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων, αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης γιατί δεν κατάφεραν να επιδοτηθούν το 2019 – 2020. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικός λειτουργούντων ξενοδοχείων δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση της Κυβέρνησης, το αργότερο από την 25η Μαΐου βάσει της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου.

Ο κ. Καριχημάκης αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου που αφορούν μεταξύ άλλων την ένταξη όλων των εργαζομένων στα μέτρα στήριξης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και επιδότηση εργασίας μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης τους κλπ.