Στην πανελλαδική τετράωρη (11 π.μ.-3μ.μ.) στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), συμμετείχε την Πέμπτη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Οι εργαζόμενοι, συμπαραστάθηκαν στους συναδέλφους τους νοσηλευτές/τριες του ΓΝΑΝ που αντιδρούν στην προωθούμενη από το υπουργείο Υγείας διάταξη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία συστήνονται δύο κλάδοι νοσηλευτών – ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους Π.Ε. και Τ.Ε. νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους Δ.Ε. βοηθούς νοσηλευτές.

Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Οι νοσηλευτές/τριες ζητούν, μεταξύ άλλων, την σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα, την αναγνώριση και κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, τη συνταξιοδοτική τους κατοχύρωση.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στη σχετική της ανακοίνωσή, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει «προαποφασίσει για τη διαίρεση, το διχασμό του Νοσηλευτικού προσωπικού με τη σύσταση δύο κλάδων». Όπως εκτιμά «η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών».

Οι εργαζόμενοι και οι νοσηλευτές/τριες του ΓΝΑΝ συναντήθηκαν, στη συνέχεια, μέσα σε καλό κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων με τον Διοικητή Μανόλη Ανδρεαδάκη, εκφράζοντας του τις ανησυχίες αυτές και τον προβληματισμό τους, ζητώντας του να τα μεταφέρει με τη σειρά του στο υπουργείο. Παρών ήταν και ο Συντονιστής για τον κορωνοϊό στο νομό Λασιθίου,Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝΑΝ Νίκος Μουδατσάκης.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Α” της Παρασκευής

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ