Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουλίου, αφιερωμένη αποκλειστικά στο θέμα της σχολικής στέγης σε σχέση με την προοπτική αξιοποίησης του δημοτικού οικοπέδου στη Μεσοράχη, όπου είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος στέγασης του 3ου Γυμνασίου και του 2 ΓΕΛ.

Επίσης θα συζητηθεί το θέμα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν από πλευράς του Δήμου για τη στήριξη δημοτών – εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της κρίσης.

Το αίτημα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ για την παραπάνω συζήτηση κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοκκίνης, ο οποίος έλαβε τη σχετική πρωτοβουλία αξιοποιώντας τον Κώδικα Δήμων που προβλέπει τη συζήτηση εντός έξι ημερών, όποιου θέματος μπαίνει και συγκεντρώνει υπογραφές τουλάχιστον του 1/3 των δημοτικών συμβούλων. Η πρόταση του κ. Κοκκίνη συνοδεύτηκε με 13 υπογραφές, δηλαδή τις υπογραφές των δέκα παρόντων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, του επικεφαλής Γιάννη Ανδριώτη και των δύο συμβούλων της «Νέας Πορείας» και την υπογραφή του Γιώργου Φιλιππάκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο κ. Κοκκίνης ζήτησε να τηρηθεί η πρόβλεψη του νόμου και η συνεδρίαση να οριστεί το συντομότερο δυνατόν, αφού και τα δύο θέματα εκτός από πολύ σοβαρά ενέχουν και το στοιχείο της επικαιρότητας.