ΑρχικήVideoΕίναι αναγκαία η ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο...

Είναι αναγκαία η ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Κοινωνός της αγωνίας του χώρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων έγινε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στη συνάντηση που είχε στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μαν. Πεπόνης και η Γραμματέας  του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μαρία Φαζού τόνισαν την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο.

Ο κ. Πεπόνης καυτηρίασε το περίπλοκο και ελλιπές σύστημα ενίσχυσης των εποχικά εργαζομένων που καταδικάζει πλήθος κατοίκων του νομού που εξαρτώνται από τον τουρισμό, σε τραγική κατάσταση. Ψηφίστηκε ένας νόμος για τη στήριξη των εργαζομένων και ακολούθησαν δέκα ΚΥΑ που στην ουσία τον ακυρώνουν, τόνισε.

Η δαιδαλώδης διαδικασία για την εξασφάλιση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του βοηθήματος των 534 ευρώ που αναμένουν οι χιλιάδες άνεργοι του κλάδου, όπως κατήγγειλε και η κ. Φαζού, έχει προκαλέσει πανικό.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η πολιτική επιδότησης εργασίας και όχι επιδότηση ανεργίας, ενισχύοντας τόσο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να σταθούν στα πόδια τους και να στηριχθούν και οι εργαζόμενοι ώστε να μη νιώθουν επαίτες, μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί τις τοποθετήσεις του κ. Πεπόνη και της κας Φαζού:

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα