Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 διευρυμένη επίσημη συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλη Καρτσωνάκη με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών φορέων του Δήμου Σητείας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Ζερβάκη και των προϊστάμενων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ.κ. Μανώλη Μακράκη και Μιχάλη Παπαδάκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σητείας, ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Σητείας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «Ο Μύσων», θεσμοθετώντας ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνάντηση αποτυπώθηκαν και καταγράφηκαν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων στην περιοχή της Σητείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υπάρχουσα κτηριακή υποδομή και τις ανάγκες που προκύπτουν για συντήρηση και αναβάθμισή της, ενώ υπήρξε δέσμευση για επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής για χρηματοδότηση ανέγερσης νέων σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα θέματα της στέγασης και λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης της Ειδικής Αγωγής, η οποία κατά κοινή ομολογία έχει αδικηθεί στο Δήμο Σητείας.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους παριστάμενους ότι βασική προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Εκπαίδευσης στο Δήμο Σητείας αλλά τόνισε ότι απαιτείται χρόνος και υπομονή καθώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, η υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας λειτουργεί ανασταλτικά στον ήδη υπάρχων σχεδιασμό και στην υλοποίηση των ιεραρχημένων ενεργειών από μέρους του Δήμου.

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καρτσωνάκης, η συνάντηση αυτή δεν είναι μια απλά μια εθιμοτυπική συνάντηση που θα μείνει στα λόγια, αλλά θα υπάρξει στοχοθεσία και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για λύσεις όπως αυτές ιεραρχηθούν και αξιολογηθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς, καταλήγει το δελτίο τύπου του δήμου Σητείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.