Στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου στο χώρο του Μουσείου Ιατρικής, συνάντηση φορέων της Περιφέρειας Κρήτης με μέλη της Επιτροπής και συνεργάτες του Μουσείου στο πλαίσιο της προγραμματισμένης στις 6/3/2020 εκδήλωσης με θέμα «Εγκέφαλος και Υγεία. Από την Παιδική στην Εφηβική ηλικία» που ανεστάλη λόγω της Πανδημίας Covid-19.

Για μια ακόμη χρονιά το Μουσείο Ιατρικής και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και της Ιατρικής Σχολής συνεργάζονται σε εκπαιδευτικές δράσεις για τον Εγκέφαλο. Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στο Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Από την Περιφέρεια Κρήτης παραδόθηκε υλικό που θα διανεμηθεί σε όλες τις Σχολικές μονάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην εκδήλωση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής  Λάμπρος Βαμβακάς, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας    Σπύρος Επιτροπάκης, στελέχη της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Μέριμνας  ενώ από πλευράς του Μουσείου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης παρευρέθηκαν, ο Διευθυντής του Μουσείου Γιάννης Μουζάς Καθηγητής Γαστρεντερολογίας, τα μέλη της Επιτροπής Μουσείου κ.κ. Μανόλης Τζατζαράκης Αναπληρωτής Καθηγητής Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Τσιαούσης Αναπληρωτής Καθηγητής Ανατομίας,  Έλενα Κρανιώτη Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής,  Μαρία Τσαγκαράκη μέλος ΕΤΕΠ Υπεύθυνη Συλλόγων και Δημιουργικού  του Μουσείου Ιατρικής Σχολής, κ. Κυριάκος Παπαδάκης μέλος ΕΤΕΠ υπεύθυνος Πληροφορικών συστημάτων Μουσείου Ιατρικής Σχολής καθώς κα συνεργάτες-εθελοντές του Μουσείου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι φορείς ανανέωσαν το ραντεβού για μελλοντικές συνεργασίες σε θέματα αιχμής που απασχολούν τους νέους, την εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα την κοινωνία της Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.