ΑρχικήΑθλητισμόςΠοδόσφαιροΟι αποφάσεις στην τελευταία συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ 2019-20

Οι αποφάσεις στην τελευταία συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ 2019-20

Από

Ημερομηνία

Συνεδρίασε την Πέμπτη (30/7) το απόγευμα για τελευταία φορά στην ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λασιθίου στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης αποτελούμενη από τους Γεώργιο Ανατολιωτάκη (επιχειρηματίας) ως Πρόεδρο και το μέλος της Εμμανουήλ Πετάση (υποστράτηγος εν αποστρατεία ελληνικής αστυνομίας), παρουσία του ειδικού γραμματέα της ΕΠΣ Λασιθίου Μανώλη Ατσαλάκη ο οποίος είναι γραμματέας της Επιτροπής.
Εκδίκασαν τα Φύλλα Αγώνα των επίσημων αγώνων των διοργανώσεων της «Νίκος Πάγκαλος» της Α’ κατηγορίας, της Β’ κατηγορίας και του κυπέλλου, περιόδου 2019-2020 τα οποία εκκρεμούσαν.

Ποινές
Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας
21η αγωνιστική
ΑΕ Νεάπολης-ΑΟ Αναγέννηση: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας Ο.Ιλόκα επιβάλλεται ποινή δύο (2) αγωνιστικών και είκοσι (20) ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
Στο γηπεδούχο σωματείο ΑΕ Νεάπολης, σύμφωνα με το Φ.Α. και την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο διακοσίων πενήντα (250) ευρώ, για ρίψη μπουκαλιών εντός αγωνιστικού χώρου και την είσοδο φιλάθλων μέσα σε αυτόν και εντός αποδυτηρίων.

ΑΣΙ-ΑΟΣΚ: Στον προπονητή της γηπεδούχου ομάδας Γ.Αγγελάκη, επιβάλλεται χρηματική ποινή πενήντα (50) ευρώ για όσα αναφέρει ο διαιτητής στο Φ.Α.

Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας
13η αγωνιστική
ΑΟ Βραχασίου-Πύργος Κ.Χ.: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας Κ.Μπελλόβα επιβάλλεται ποινή μίας (1) αγωνιστικής και δέκα (10) ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας Λ.Μπάχα επιβάλλεται ποινή δύο (2) αγωνιστικών και είκοσι (20) ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Κήπουλα επιβάλλεται ποινή δύο (2) αγωνιστικών και είκοσι (20) ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Λιβυκός-ΑΟ Σκοπής: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας Κ.Χαμηλάκη επιβάλλεται ποινή μίας (1) αγωνιστικής και δέκα (10) ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
Στο εκπρόσωπο της γηπεδούχου ομάδας κ. Παπαδάκη Μιχαήλ επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο εκατό (100) ευρώ για όσα αναφέρει ο διαιτητής στο Φ.Α.
Στον παρατηρητή του αγώνα κ. Παπαδάκη Γεώργιο της γηπεδούχου ομάδας ΑΕ Λιβυκός Κουτσουρά, χρηματικό πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ (ο οποίος είχε οριστεί παρατηρητής αγώνα, έπειτα από κοινή συμφωνία των δύο ομάδων).
Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας Κ.Χαμηλάκη επιβάλλεται ποινή πέντε (5) αγωνιστικής και πενήντα (50) ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας Γ.Μαρκάκη επιβάλλεται ποινή πέντε (5) αγωνιστικών και πενήντα (50) ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
Στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Λασιθίου κ. Ζερβάκη Γεώργιο που αναγράφεται στο Φύλλο Αγώνα, βάσει του καταστατικού της ΕΠΣ Λασιθίου (άρθρο 41 παρ.5) που αναφέρει ότι η Πειθαρχική Επιτροπή ή τα τυχόν άλλα πρωτοβάθμια όργανα της ΕΠΣ Λασιθίου δεν έχουν αρμοδιότητα να ελέγχουν με οποιοδήποτε τρόπο τις αποφάσεις του Δ.Σ. της. Επίσης, δεν έχουν αρμοδιότητα Πειθαρχικού ελέγχου των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣ Λασιθίου, ομόφωνα αποφασίστηκε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα επιβολής και ο κύριος Ζερβάκης Γεώργιος παραπέμπεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Λασιθίου για τις δικές του ενέργειες.
Το σωματείο ΑΕ Λιβυκός Κουτσουρά χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 (μηδέν – τρία) υπέρ του σωματείου ΑΟ Σκοπής Σητείας (δεν έχει ισχύ το αποτέλεσμα 0-2 (μηδέν – δύο) που ήταν το πραγματικό αποτέλεσμα την στιγμή της διακοπής του συγκεκριμένου αγώνα. Βάσει του άρθρου 21 του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.). Από το σωματείο ΑΕ Λιβυκός Κουτσουρά αφαιρείται (-1) μείον ένας βαθμός από τον πίνακα της βαθμολογίας της κατηγορίας όπου μετέχει το σωματείο (τρέχον), πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.
Στο σωματείο ΑΕ Λιβυκός Κουτσουρά επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο διακοσίων πενήντα (250) ευρώ, ως υπαίτιο σωματείο για τη διακοπή του αγώνα, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

-Ακόμη, έγινε εκδίκαση για τη μη συμμετοχή του σωματείου Νέοι ΟΦΙ την περίοδο 2019-2020 στο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας, ενώ δήλωσε συμμετοχή σε αυτό, αντικρούοντας την προκήρυξη των πρωταθλημάτων περιόδου 2019-2020.
Απεφάσισαν, Εφαρμογή του άρθρου 20, περί αδυναμίας συμμετοχής ομάδας σε αγώνα σε τρεις (3) αγώνες με χρηματικό πρόστιμο 200 (διακοσίων) ευρώ, έκαστο, συνολικό ποσό (600) εξακοσίων ευρώ, της σχετικής προκήρυξης.
Εφαρμογή του ίδιου άρθρου 20 που αναφέρει την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 το σωματείο Νέοι ΟΦΙ θα πρέπει προκειμένου να δηλώσει συμμετοχή να καταβάλλει μαζί με τα χρηματικά παράβολα της δήλωσης συμμετοχής (πρωταθλήματος ή κυπέλλου) στην ΕΠΣ Λασιθίου, το τριπλάσιο παράβολο δηλώσεων συμμετοχών, ανά κατηγορία.
Εφαρμογή του άρθρου 40 της σχετικής προκήρυξης (άρθρο 33 του ΚΑΠ) για υποβιβασμό ομάδας λόγω αρνητικής βαθμολογίας με μείον έξι (-6) βαθμούς στο επόμενο πρωτάθλημα.
Εφαρμογή του άρθρου 24 της σχετικής προκήρυξης (άρθρο 21 του ΚΑΠ) που αναφέρει ότι σε περίπτωση αποκλεισμού μιας ομάδας από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει παραμένουν ισχυρά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες που έδωσε μέχρι να αποκλεισθεί. Οι δε υπόλοιποι αγώνες της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με τέρματα 3-0 (τρία-μηδέν). Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο για τις αντίπαλες αποκλεισθείσας ομάδας.

Πρόσφατα άρθρα