Έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ με βασικό θέμα την επικύρωση των κατηγοριών του σχεδιασμού της νέας χρονιάς, εγκρίθηκαν οι τέσσερις κατηγορίες του σχεδιασμού, στις οποίες εντάχθηκαν 52 αθλητές και αθλήτριες, η κατηγορία στήριξης. Αλλά και οι προεθνικές ομάδες, ανάμεσα στα ονόματα των οποίων βρίσκονται και αυτά της Μαρίας Μπελιμπασάκη, της Ελευθερίας Πετρουλάκη και της Νικολέτας Ραφαϊλάκη.

Μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών θα είναι στην ομπρέλα της ομοσπονδίας το 2021 και θα επιδιώξει να κυνηγήσει τους αγωνιστικούς του στόχους.

Η Μπελιμπασάκη, η οποία -ως γνωστόν- ανήκει στον Πανναξιακό ΑΟ με προπονητή τον Κώστα Ηλία, για το αγώνισμα των 400 μ., βρίσκεται στην κατηγορία στήριξης μαζί με πενήντα οκτώ ακόμη αθλητές-τριες.

Η Πετρουλάκη του ΑΟ Μυκόνου με προπονητή τον Παναγιώτη Γερακό στον Μαραθώνιο, επίσης είναι στην κατηγορία στήριξης.

Η Ραφαϊλάκη του ΑΟ Λασιθίου με προπονητή τον Λευτέρη Ραφαϊλάκη στα 2.000 μ. Φ.Ε., ανήκει στον προεθνική ομάδα Γυναικών Κ20.

– Προϋποθέσεις ένταξης: α. Προπόνηση με ομοσπονδιακούς προπονητές ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, με προπονητή που τελεί υπό την έγκριση της Ομοσπονδίας. β. Πλήρης τήρηση του κανονισμού λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων και των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ. Παραβίαση του κανονισμού συνεπάγεται απομάκρυνση από το σχεδιασμό και στέρηση των παροχών που προβλέπονται. γ. Πλήρης τήρηση των κανόνων ενάντια στη χρήση απαγορευμένων ουσιών και συνέπεια στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξή στη λίστα της WADA ή στην ΚΕΑ του ΕΣΚΑΝ (έγκαιρη και σωστή συμπλήρωση και υποβολή των Where about καθώς και πιστοποίηση στο πρόγραμμα «I run clean» της ΕΑΑ) καθώς και μόνιμη διαθεσιμότητα για έκτακτους ελέγχους, όποτε κρίνει η Ομοσπονδία απαραίτητο. δ. Υποχρεωτική συμμετοχή σε προπονητικές συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια της Ομοσπονδίας όταν αυτό ζητηθεί από τον αντίστοιχο Εθνικό Προπονητή. ε. Υποχρεωτική συμμετοχή σε όλες ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας, εφ’ όσον κληθούν. στ. Υποβολή από τους προπονητές τους στην αρχή της χρονιάς προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού, σύμφωνα με τους στόχους της Ομοσπονδίας και υλοποίησή του μετά από την έγκριση των αντίστοιχων Εθνικών προπονητών. Υποχρέωση όλων των προπονητών πρέπει να είναι η αγωνιστική κορύφωση των αθλητριών και αθλητών τους στον αγώνα-ες στόχο της ομοσπονδίας η εφαρμογή των κανονισμών Εθνικών Ομάδων και η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δ.Σ. και τις υποδείξεις του αντίστοιχου Εθνικού Προπονητή.