Αρχική Άλλα νέα Ελλάδα Άχρηστο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Άχρηστο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Αναμένοντας και το επίσημο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, το ναρκοθηρευτικό Καλλιστώ του Πολεμικού Ναυτικού κρίνεται ως εξαιρετικά ασύμφορο για να επισκευαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αυτή τη στιγμή έχει ανελκυστεί στη δεξαμενή μέσα στον ναύσταθμο, όπου το στάδιο επιθεώρησης φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί στον μεγαλύτερο βαθμό του. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ολοκληρωτική καταστροφή των συστημάτων ναρκοθηρίας καθώς και βοηθητικών συστημάτων.

Η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι η ζημιά ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ σε ότι αφορά τον εξοπλισμό και το πρυμναίο τμήμα.

Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι δεν βυθίστηκε διότι είναι σχεδιασμένο να αντέχει έκρηξη νάρκης, έχοντας στεγανά που το κρατούν στην επιφάνεια. Επί της ουσίας, όπως μας εξηγούσαν έμπειρα στελέχη, δεν βυθίστηκε διότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε εξ’ αρχής. Είναι σαν να βίωσε μία πραγματική συνθήκη μάχης.

Αυτό που θα πρέπει να δουν πλέον είναι το αντίτιμο που θα πρέπει η εταιρεία να καταβάλει προς το πολεμικό ναυτικό. Μία διαδικασία χρονοβόρα. Πρώτα θα πρέπει να καταβληθεί η τραπεζική εγγύηση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, οπότε και θα αποφασιστεί το τελικό ποσό αποζημίωσης του Πολεμικού Ναυτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.