Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠεζοπορία στο φαράγγι των Πεύκων Σητείας

Πεζοπορία στο φαράγγι των Πεύκων Σητείας

Από

Ημερομηνία

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στο καταπράσινο φαράγγι των Πεύκων, στην νοτιοανατολική πλευρά της επαρχίας Σητείας. Η πεζοπορία μας ξεκινά από το χωριό Πεύκοι και από χωματόδρομο και κατηφορικά μονοπάτια κατευθυνόμαστε στην είσοδο του φαραγγιού. Περνώντας ανάμεσα από λιόφυτες εκτάσεις φτάνουμε στο νερόμυλο του Ηλία, απ’ όπου ξεκινά το Πευκιανό Φαράγγι, με την πυκνή βλάστηση και με τα ασυνήθιστα για την περιοχή τοιχώματα από λευκά πετρώματα, που φτάνουν σε ύψος 120μ. Η διάσχιση του φαραγγιού γίνεται από ευδιάκριτο σηματοδοτημένο μονοπάτι, τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, το οποίο ακολουθεί την κοίτη του ποταμού σχεδόν σε όλο του το μήκος.  Υπάρχουν γέφυρες, σιδερένιες σκάλες, προστατευτικά διαχωριστικά και πέτρινα παγκάκια που διευκολύνουν τους πεζοπόρους. Ολοκληρώνοντας τη διάσχιση του φαραγγιού ακολουθούμε αντίστροφη ανηφορική πορεία, από χωματόδρομους και μονοπάτια και φτάνουμε στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας. Η εξόρμηση μπορεί να τελειώσει με βόλτα στα γραφικά σοκάκια του χωριού των Πεύκων ή στην υπέροχη παραλία του Μακρύγιαλου.

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3.5 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Υ.Δ.: 300μ περίπου.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 9 χιλιόμετρα περίπου.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (πάρκινγκ ΑΒ Βασιλόπουλος) 7.30 π.μ. με δικά μας αυτοκίνητα, όσοι επιβιβαστούν σε όχημα παρακαλούνται να δώσουν 5€ στον οδηγό.

ΑΡΧΗΓΟΣ : Λεωνίδας Κλώντζας (6944782507)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

 

Πρόσφατα άρθρα