Ηχόραμα με φωτογραφίες από τον Δημήτρη Τηνιακό, μουσική από τον Στέλιο Πετράκη, σκηνοθετική επιμέλεια από τον Μιχάλη Γιανναγάκη, επιλογή στίχων από την Σταυρούλα Πουλακάκη. Ο τίτλος από τον Νίκο Νικολάου.

 

Η  πέτρα έχει αίσθημα και μνήμη, το νερό έχει τον τρόπο του να συνομιλεί με  τα πάντα, το χθες, το τώρα, ο ουρανός χτυπά σαν καρδιά κι αντανακλά φως  επιλεκτικά, όπου πρέπει  κάθε φορά.

Χαρά και λύπη, θυμός κι ελπίδα έχουν αποτυπωθεί στο τοπίο μέσα στα χρόνια, είναι μια ιστορία με αρχή που δεν τελειώνει, είναι ένα σύστημα που οργανώνεται  και ανασυντάσσεται  κάθε φορά που θεωρεί πως πρέπει να εξυπηρετήσει με άλλον τρόπο  το τέλειο σχέδιο που υπηρετούν όλα τα στοιχεία μαζί. Και εμείς, δίπλα σε αυτά.

Το τοπίο άξαφνα γεννά συναισθήματα, η λεπτομέρεια στη σχισμή του βράχου δίνει άλλη διάσταση στα παγιωμένο σύστημα, μια ελπίδα ή μια απώλεια…

Η θάλασσα με αφορά όταν την θωρώ να θυμώνει, να παιχνιδίζει με τον ήλιο να αδιαφορεί να νιώθει;

Οι φωτογραφίες  μου, από το 1981 που άρχισα να ασχολούμαι, έχουν αυτήν την αιτία και αφορμή Το αίσθημα που γεννά μέσα μου  η σύνθεση του θέματος πριν το κλικ της φωτογραφικής  μηχανής.

Η απογείωση τη φυσικής ομορφιά που συντελείται αέναα  και διαχρονικά στην περιοχή που ονομάζομαι Γεωπάρκο  Σητείας, είναι μια περιουσία. Πολύτιμη και ακριβή.

Έτσι αντιμετώπισα το θέμα. Ελπίζω να φαίνεται ο σεβασμός, πρώτα απ όλα απέναντι σε αυτό το μεγαλείο.

Τα υπόλοιπα, ελπίζω να τα νιώσετε, ο καθένας ξεχωριστά και διαφορετικά.

Τις φωτογραφίες συνοδεύει η υπεροχή  μουσική του  Στέλιου Πετράκη  που τον ευχαριστούμε θερμά  για το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσουμε

Αναλυτικά:

  1. Για την πρώτη και τελευταία ενότητα η μουσική «Κάβο Σίδερο» από το  άλμπουμ «Κισμέτ»
  2. Για την δεύτερη ενότητα η μουσική «Βορεινά μονοπάτια» από το άλμπουμ «Ωρίων»
  3. Για την τρίτη ενότητα η μουσική «Ωριων και πλειώνη» από το άλμπουμ «Ωριων»
  4. Για την τέταρτη ενότητα η μουσική «Κύμα και βράχος» από το άλμπουμ «οι  δικοί μου φίλοι»
  5. Για την πέμπτη ενότητα η μουσική «4 tunes  on  erotokritos»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΗΝΙΑΚΟΣ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.