Παρά τα αυξημένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το σαββατοκύριακο για το Ν. Λασιθίου (τέσσερα προχθές και πέντε χθες), μία τάση μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού αποτυπώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπως καταγράφεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αλλά και του ΓΝΑΝ.

Σήμερα είχαμε ένα νέο κρούσμα στο νομό Λασιθίου που νοσηλεύεται στην κλινική Κορονοϊού στο ΓΝΑΝ. Στην κλινική του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα κι ένα στην ΜΕΘ Κορονοϊού, ένας 75χρονος, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται σταθερή, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

Η τάση μείωσης επιβεβαιώνεται και από τη βελτιούμενη εικόνα των λυμάτων, όπως αποτυπώθηκε στα δείγματα που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και παρουσίασε σήμερα η ΑΝΑΤΟΛΗ στην έντυπη έκδοσή της.

Παράλληλα, αρνητικά είναι τα γρήγορα τεστ κορονοϊού που γίνονται με φροντίδα του Δήμου Αγ. Νικολάου σε εργαζομένους του δήμου και φοιτητές της περιοχής, ενώ ένα ακόμα καλό νέο από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι ότι αρνητικά είναι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή την προηγούμενη Κυριακή με νοσούντα.

Θετικά είναι τα νέα και από τον Δήμο Σητείας, όπου στο σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν από τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του δήμου, μετά την διάγνωση ως θετικού του Αντιδημάρχου κ. Γεωργ. Αϊλαμάκη,  βρέθηκαν όλοι αρνητικοί.

Ωστόσο, υπάρχει μια ανησυχητική εικόνα σε περιστατικά στην περιοχή της Ιεράπετρας, όπως τα τέσσερα κρούσματα του Σαββάτου που αφορούν ουσιαστικά μια οικογένεια.

«Νομίζω πως θα πρέπει να μην ξεχνάμε τα βασικά της πρόληψης: μάσκα, καθαριότητα και αποστάσεις. Είναι ο μόνος τρόπος. Σε ότι αφορά τα κρούσματα, επιβεβαιώνεται μια τάση μείωσης στον Άγιο Νικόλαο, αλλά προκύπτει μια ανησυχία λόγω ορισμένων κρουσμάτων στην Ιεράπετρα. Χρειάζεται διαρκής προσοχή απ’ όλους μας», σημειώνει ο συντονιστής για την πανδημία Covid 19 του Νοσοκομείου Λασιθίου Νίκος Μουδατσάκης.

 

 

Δείτε επίσης: Αρνητικά τα τεστ για τους γιατρούς και νοσηλευτές, ανακούφιση στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Δείτε επίσης: Ν. Χαρδαλιάς: Πρέπει όλοι μας να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα