Στον Περιφερειάρχη Κρήτης κατέθεσε το ακόλουθο υπόμνημα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης σχετικά με αίτημα για την ένταξη του ΚΑΔ των Ασφαλιστών – Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (66.22.10.) στην Δράση 3.c.4. καθώς και στις μελλοντικές δράσεις του ΠΕΠ Κρήτης:

Αξιότιμε Περιφερειάρχη,

Μετά από παρέμβαση και ενημέρωση από το προσωρινό Δ.Σ. του υπό σύσταση Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Λασιθίου, σας επισημάνουμε ότι ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης έχει αποκλειστεί από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχουν παρθεί για τις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Παρότι ο Κ.Α.Δ. των ασφαλιστών-ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έχει συμπεριληφθεί από την κυβέρνηση στους πληγέντες κατά την περίοδο του πρώτου lockdown, παρότι το πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος έχει αποτυπωθεί και στις επίσημες στατιστικές μελέτες κλαδικών φορέων, η οικονομική του ενίσχυση έχει υπάρξει μηδαμινή. Έκπληξη προκαλεί και η απουσία των Κ.Α.Δ. των ασφαλιστών-ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από τον πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης κάτι που δεν συμβαίνει στον αντίστοιχο πρόγραμμα ΜΜΕ της Περιφέρειας Αττικής.

Επειδή ο ασφαλιστικός κλάδος έχει άμεση ανάγκη από ψηφιακό εκσυγχρονισμό, επειδή εξαιρείται μονίμως από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και με δεδομένο ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε διάβημα στους κοινοτικούς φορείς για να αλλάξει αυτό το καθεστώς, ζητάμε από τους αρμοδίους φορείς να αρθεί η εις βάρος του αδικία και να συμπεριληφθούν οι Κ.Α.Δ. των ασφαλιστών-ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα επόμενα μέτρα στήριξης, τόσο της πολιτείας όσο και της περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο πρόεδρος

Θωμάς Χαριτάκης

Επιμελητήριο Λασιθίου

 

Δείτε επίσης: Καθυστερήσεις διεκπεραίωσης υποθέσεων στην ΔΟΥ Αγίου Νικολάου

 

Δείτε επίσης: Ένας κορμοράνος “ψαρεύει” στο Αμμούδι Αγ. Νικολάου (βίντεο)

Δείτε επίσης: Οι αγροτικοί σύλλογοι Σητείας και Ιεράπετρας ζητούν παράταση για το μεταφορικό Ισοδύναμο