ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣτην Κρήτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για τη φύλαξη και διανομή των...

Στην Κρήτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για τη φύλαξη και διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊου

Από

Ημερομηνία

Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στο Ηράκλειο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης ο οποίος έχει αναλάβει την φύλαξη και τη διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Κρήτη.
Ο υφυπουργός σε δηλώσεις του, όπως αναφέρει το ert.gr χαρακτήρισε το ζήτημα που αφορά τους εμβολιασμούς ως το μεγαλύτερο στοίχημα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας της χώρας μας τον τελευταίο αιώνα.

«Χρειάζεται να υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Η ασφάλεια των μεταφορών και των υποδομών που θα τα φιλοξενήσουν (τα εμβόλια) και θα τα αποθηκεύσουν, είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του ΣΥΦΑΚ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, συμμετείχε σε σύσκεψη με τα στελέχη του Συνεταιρισμού, αλλά και με εκπροσώπους των αστυνομικών, στρατιωτικών και πυροσβεστικών αρχών του νομού.
Η τοποθεσία στο Ηράκλειο όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια, σύμφωνα με τον ΣΥΦΑΚ θα είναι μυστική και θα έχει 24ωρη αστυνόμευση για την οποία ρωτήθηκε ο υφυπουργός.

«Δεν υπάρχει καμία απειλή. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα για το αύριο, χωρίς να σημαίνει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθούμε όλοι εμβολιασμένοι και χωρίς τον ιό».
Και πρόσθεσε «ουσιαστικά ξεκινά η νέα περίοδος και αυτή η νέα περίοδος θα είναι – τουλάχιστον για το κομμάτι που εμπλεκόμαστε – με όρους ασφάλειας και για τις αποθηκεύσεις και για τα εμβόλια».

Τα πρώτα εμβόλια αναμένονται στην Κρήτη σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΦΑΚ, την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός τους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Πρόσφατα άρθρα