Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚατεδάφιση κατασκευών σε αιγιαλό και παραλίες της Κρήτης, υπογράφηκε η σύμβαση με...

Κατεδάφιση κατασκευών σε αιγιαλό και παραλίες της Κρήτης, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου

Από

Ημερομηνία

Υπεγράφη από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και την ανάδοχη εταιρεία, έπειτα από αναμονή αρκετών μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε ευαίσθητα περιβαλλοντικά περιοχές (κυρίως αιγιαλό, παραλία, δάση κλπ) της Κρήτης, σε εκτέλεση πρωτόκολλων ή αποφάσεων κατεδάφισης αρμοδίων Υπηρεσιών».

Στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα Πρωτόκολλα ή Αποφάσεις  Κατεδάφισης που αντιστοιχούν σε αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται αποκλειστικά σε ζώνες αιγιαλού ή αναδασωτέες ζώνες, σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, υπερβαίνουν τα 400 ενώ με αυτή την εργολαβία ο φορέας εκτιμά ότι θα μπορέσει να επέμβει σε 160 περίπου Πρωτόκολλα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.135.000 Ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ, Πράσινο Ταμείο, διάρκεια σύμβασης 36 μήνες και ανάδοχο εργασιών την εταιρεία ERGO ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ.

Η κα Κοζυράκη είχε πει σε παλιότερο ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ότι έχουν ήδη επιλεγεί τα δέκα πρωτόκολλα που θα εκτελεστούν και τα επτά απ’ αυτά αφορούν περιπτώσεις στο Δήμο Αγίου Νικολάου – στον Άγιο Νικόλαο, στην Ελούντα, στη Μίλατο. Διευκρίνισε ότι αυτά τα δέκα πρωτόκολλα αφορούν καταπατήσεις αιγιαλού και παραλίας από ιδιωτικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, περιφράξεις στον αιγιαλό κλπ.

 

Πρόσφατα άρθρα