“Ας πούμε επιτέλους Αλήθειες για τον ΒΟΑΚ” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης που επισημαίνει ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κατατεθούν οι μελέτες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Τονίζει ότι “βήμα βήμα, με μεγάλη προσπάθεια και αποτελεσματικά, ξεμπλοκάρουμε, μετά από χρόνια, το νέο Αυτοκινητόδρομο της Κρήτης, όσο και αν σε κάποιους αυτό μπορεί να μην αρέσει”.
Και συνεχίζει: “Είναι Αλήθεια, ότι το έργο καθυστέρησε υπερβολικά διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος χωρίς μελέτες! Για να γίνει ένα έργο, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, χρειάζονται Γεωτεχνικές μελέτες, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε, Χάραξη, που δεν έκανε, Περιβαλλοντική Αδειοδότηση, την οποία επί τέσσερα χρόνια δεν μπορούσε να καταθέσει. Ένα τόσο μεγάλο έργο δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού αλλά πολύ περισσότερο δεν γίνεται αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις”.
Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει επίσης: “Θα ήθελα να θυμίσω ακόμα μια φορά και να ενημερώσω τους Κρητικούς, όσα και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής απάντησε στη Βουλή σε σχετική ερώτηση για το ΒΟΑΚ, ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κατατεθούν όλες οι μελέτες για να δοθεί η απαραίτητη Περιβαλλοντική Αδειοδότηση. Είναι Αλήθεια, ότι για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ, γίνονται με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο”.