Με προσφορές και εκπτώσεις «για έγκαιρη κράτηση», που μπορεί να φθάνουν ακόμη και το 30% για το καλοκαίρι ξεκίνησε το 2021 για πολλά πεντάστερα ξενοδοχεία. Οι σημαντικές αυτές προσφορές περιλαμβάνουν, ανάλογα με την περίοδο εκπτώσεις, δωρεάν διανυκτερεύσεις και δωρεάν αναβάθμιση κατηγορίας δωματίου, αλλά και την ευελιξία στις κρατήσεις που επιθυμεί ο πελάτης για την επόμενη σεζόν.

Απ’ ότι προδιαγράφεται το 2021 θα είναι επίσης μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, με τους ξενοδόχους να εκτιμούν ότι το πρώτο εξάμηνο, -μέχρι να υπάρξει μια σχετική κανονικότητα με τα εμβόλια σε όλη την Ευρώπη- θα είναι τουριστικά «χαμένο». Προτεραιότητα των Ελλήνων ξενοδόχων θα είναι -και για την επόμενη χρονιά- η ασφάλεια σε υγειονομικό επίπεδο, η ευελιξία και το «ανέπαφο ψηφιακό περιβάλλον».

Για την απαισιοδοξία των πρώτων μηνών του τουρισμού, μέχρι το τέλος Μαΐου, ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι. Εκτιμούμε ότι το 2021, αν πάνε όλα καλά με το εμβόλιο, ο τουρισμός ίσως φτάσει το 50% του 2019. Ο κόσμος θα «διψά» για τα ταξίδια που έχει στερηθεί και αυτό ίσως δημιουργήσει μια εξέλιξη πολύ καλύτερη από την αναμενομένη.

Είναι σίγουρο ότι, όπως και το δύσκολο 2020, πολλά ξενοδοχεία θα στηριχθούν στους επαναλαμβανόμενους πελάτες, αυτούς δηλαδή που ξέρουν ήδη τα καταλύματα στα οποία θα διαμείνουν και έτσι νοιώθουν πιο ασφαλείς.

Γεγονός είναι πάντως ότι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ανακαινίσεις και ανακατατάξεις που, αν μη τι άλλο, δηλώνουν μια αισιοδοξία… ότι το πρωτοπόρο στον τουρισμό Λασίθι, επανέρχεται δυναμικά.