Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Απλές συμβουλές για τα φυτά και τα δένδρα μας

Απλές συμβουλές για τα φυτά και τα δένδρα μας

Από

Ημερομηνία

Τη Γιάννα και το Βλαδίμηρο γνώρισα την αρχή του χειμώνα. Καλλιεργούν τα λαχανικά και τα φρούτα τους με μια πρωτοποριακή μέθοδο βιολογικής – οργανικής καλλιέργειας, χρησιμοποιώντας «ενεργούς μικροοργανισμούς» (www.greecorganic.gr). Αντί να χρησιμοποιούμε λιπάσματα ή άλλα χημικά χρησιμοποιούμε αυτούς τους μικροοργανισμούς που πολλαπλασιάζονται πάνω στο φυτό και στο χώμα και εξαφανίζουν τα διάφορα παθογόνα.

Σήμερα μας δίνουν μια μικρή συμβουλή που αφορά τη μεταφύτευση των φυτών σε μια γλάστρα: «Συνήθως στον πάτο της γλάστρας βάζουμε χαλίκια ή μικρές πέτρες για αποστράγγιση των υγρών. Υπάρχει μια άλλη λύση, πιο πρακτική και αποτελεσματική. Στον πάτο να βάλετε κάποιο χαρτί, χαρτόνι ή ακόμα καλύτερα φύλλα κάποιων φυτών, για να κλείσουν οι τρυπούλες και να μένει το νερό μέσα στην γλάστρα. Όλα αυτά τα υλικά αποσυντίθενται, που σημαίνει ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχετε λίγο γόνιμο χώμα παραπάνω στην γλάστρα σας».

Η Γιάννα και ο Βλαδίμηρος έφτιαξαν και μια πάστα κλαδέματος των δέντρων: «Είναι η δική μας δημιουργία και συνταγή. Έχει ρευστή μορφή, επουλώνει τις τομές μετά το κλάδεμα των δέντρων και παράλληλα δρα σαν αντισηπτικό μέσο. Επίσης χρησιμοποιείται στο μπόλιασμα. Έτσι τα δέντρα μας αρρωσταίνουν λιγότερο γιατί έχουμε φροντίσει να κλείσουμε τις “ανοιχτές πόρτες” εισβολής των μικροβίων και μυκήτων».
ΛΕΩΝ.Κ.

Πρόσφατα άρθρα