Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Κατατέθηκε η τροπολογία - Αναστέλλεται μέχρι 31 Οκτωβρίου η εκτέλεση των πρωτοκόλλων...

Κατατέθηκε η τροπολογία – Αναστέλλεται μέχρι 31 Οκτωβρίου η εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης

Από

Ημερομηνία

Κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή των Ελλήνων, η πολυαναμενόμενη τροπολογία με την οποία προτείνεται η αναστολή εκτέλεσης των προγραμματισμένων τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής αυθαιρέτων κατασκευών επί αιγιαλού κλπ. μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ εννέα μήνες αναστολή εκτέλεσης προβλέπει η τροπολογία νόμου η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και η οποία προβλέπεται να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, μαζί με το νομοσχέδιο στο οποίο έχει προσαρτηθεί.

Το ν/σ έχει τίτλο «Σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμφάσεων και ειδικότερες ρυθμίσεις για τις προμήθειες στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και λοιπές διατάξεις».

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο 3 της τροπολογίας
Αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής

Αναστέλλεται μέχρι την 31η.10.2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.

 

Πρόσφατα άρθρα