Αρχική Video Υπολείμματα της Κατοχής στην περιοχή του Αλμυρού Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Υπολείμματα της Κατοχής στην περιοχή του Αλμυρού Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα κατοχικά οχυρωματικά, κατάλοιπα του οδυνηρού τελευταίου παγκόσμιου πολέμου, τα οποία είναι αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Κρήτης.

◼ Αυτή τη φορά εξερεύνησα τα δύο καταφύγια που βρίσκονται δίπλα από την παραλία του Αλμυρού. Το ένα σχεδόν απέναντι από την είσοδο της παραλίας και το άλλο στην αρχή του στενού δρόμου που οδηγεί στη Ρούσα Λίμνη. Αυτό που βρίσκεται επί του δρόμου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Χρειάζεται ένας καθαρισμός και 10 σκαλοπάτια και, γιατί όχι, μια ταμπελίτσα που θα εξηγεί τι είναι και γιατί κατασκευάστηκε, μαζί με το σύνθημα «Ποτέ πια πόλεμος».

 

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Την περιοχή του Αλμυρού, οι κατακτητές την είχαν ζώσει με οχυρωματικά έργα. Εκτός από τα παραπάνω δυο, σώζονται ακόμα άλλα δύο, στην ανατολική κορυφή δίπλα από το ξενοδοχείο Miramare και στη δυτική πριν την παραλία. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν στο λόφο της Δεξαμενής, στη Ρούσα Λίμνη και στο Μαρδάτι, στην κορυφή του Θύλακα, στην κορυφή πάνω από το ΒΙΟΠΑ, στο Αμμούδι, ενώ ξεχωρίζουν τα οχυρωματικά στις παραλίες Καραβοστάσι και Άγιος Παντελεήμονας του Καλού Χωριού.

 

Πρόσφατα άρθρα