Αρχική Video Δυναμική κινητοποίηση στον Άγιο Νικόλαο για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των...

Δυναμική κινητοποίηση στον Άγιο Νικόλαο για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των λαϊκών αγορών (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Κλειστή είναι σήμερα η λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου. Το πρωί οι παραγωγοί – πωλητές και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, διασχίζοντας το κέντρο της πόλης, καταλήγοντας στις 10.30 στο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, για να επιδόσουν ψήφισμα στους αντιπεριφερειάρχες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου παραγωγών – πωλητών Νομού Λασιθίου Εριέτας Μπαγορδάκη και του πρώην προέδρου Μιχάλη Σαμπροβαλάκη.

Ακολούθησε συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες, Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη, είχε αντιπροσωπεία των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών, οι οποίοι πραγματοποιούν δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για το ν/σ που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, τις οποίες, όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, επιδιώκει να παραδώσει σε ισχυρές οικονομικά εταιρείες, αλλοιώνοντας ουσιαστικά το χαρακτήρα και σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκαν και λειτουργούν ως σήμερα οι λαϊκές αγορές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωαν. Ανδρουλάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών – Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Λασιθίου Εριέτα Μπαγορδάκη, ο πρώην πρόεδρος του σωματείου Μιχ. Μπαγορδάκης, ο πρόεδρος του σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Ν. Λασιθίου Χρ. Βούρος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιεράπετρα Μπορείς» και δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας Αλ. Μουζουράκης κ.α.

Τη συμπαράσταση στους αγώνες των παραγωγών –πωλητών και των εμπόρων λαϊκών αγορών, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου και ο κ. Μουζουράκης, χαρακτηρίζοντας ως βάσιμους τους φόβους και την απειλή που ελλοχεύει, σε περίπτωση ψήφισης του επίμαχου ν/σ, για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και το αγροτικό εισόδημα γενικότερα, αφού με έμμεσο τρόπο θα αποκλείσει από τις λαϊκές αγορές τους παραγωγούς. Ανάλογη απειλή εξαφάνισης υποκρύπτει το ν/σ και για τους πολύ μικρούς εμπόρους που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, που όπως είπε ο εκπρόσωπός τους, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες, στα χέρια των οποίων θα πέσουν οι θέσεις στις λαϊκές αγορές, με τη μέθοδο της πλειοδοσίας σε δημοπρασία με την οποία προβλέπει το ν/σ να δίνονται. Όποιος διαθέτει οικονομική ισχύ θα έχει πλέον και θέση στις λαϊκές αγορές, τόνισαν, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με σκοπό να αποτρέψουν την κυβέρνηση να καταθέσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λασιθίου αναφέρει:

Αντιδρούμε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, λέμε όχι

  • Στην πλειοδοσία και προκήρυξη των θέσεων μας
  • Στην μοριοδότηση σύμφωνα με το μορφωτικό επίπεδο και την οικονομική ευχέρεια του καθενός μας
  • Στον αθέμιτο ανταγωνισμό και τη συμμετοχή εταιρειών στις λαϊκές αγορές
  • Στην κατάργηση των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών
  • Στο νόμο που από παραγωγούς μας κάνει όλους εμπόρους.

Οι λαϊκές αγορές είναι το σπίτι μας και το καταφύγιο των καταναλωτών. Η εμπιστοσύνη που δείχνει στις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων μας στήριγμά μας τόσα χρόνια. Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές αγορές.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα