Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λασιθίου «Τάλως»

Κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λασιθίου «Τάλως»

Από

Ημερομηνία

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λασιθίου «Τάλως» χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, σε όλη την Ελλάδα, που κινητοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 9/4, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, για να φωνάξουν ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, επαναπρόσληψη όλων στις επιχειρήσεις –  με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εφαρμογή των ΣΣΕ μας. Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά , ούτε ένα ευρώ μείωση μισθού, ούτε μια ώρα παραπάνω απλήρωτης εργασίας,για δουλειά με μέτρα προστασίας της υγείας μας. Μέτρα ασφάλειας της ζωής μας. Πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται κανονικά.

Για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Στα πλαίσια της σημερινής Πανελλαδικής δράσης που κάλεσαν 47 σωματεία του κλάδου το Συνδικάτο μας , τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,  πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Λίμνη Αγίου Νικολάου. Στην κεντρική ομιλία,που έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λασιθίου Μπανάκος Γιώργος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν αντέχουμε άλλο! Αυτό είναι το μήνυμα μας. Είναι το μήνυμα μας προς τους Ξενοδόχους, την Κυβέρνηση , και κάθε Κυβέρνηση προηγούμενη ή μελλοντική που θα αμφισβητήσει τα δικαιώματα μας.

Η ίδια φωνή διαμαρτυρίας βγαίνει σήμερα από το στόμα χιλιάδων εργαζομένων  σε όλη τη χώρα από 47 σωματεία του Κλάδου, με αυτό το αίτημα χιλιάδες εργαζόμενοι θα ξαναβγούμε στο δρόμο στις 20 Απρίλη και δεν σταματάμε εδώ , όπως δεν σταματήσαμε μέχρι τώρα. Να πάμε όλοι στη δουλειά γιατί αυτό είναι το αναγκαίο να γίνει , το δίκαιο αλλά και το ρεαλιστικό» Επίσης πρόσθεσε: «Δεν δεχόμαστε να θυσιάσουμε τη ζωή μας  , το μισθό μας , το ωράριο μας για την ανάκαμψη της κερδοφορίας μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η κερδοφορία είναι που χτίστηκε στις δικές μας πλάτες με πάνω από 20 δις τζίρο τα τελευταία χρόνια μόνο στη Κρήτη και πάνω από 120 δις συνολικά»

Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται σαν συνέχεια των δεκάδων κινητοποιήσεων που έγιναν από  το Συνδικάτο μας όλο το προηγούμενο διάστημα αποδεικνύοντας ότι δεν κάνουμε πίσω από το να παλεύουμε οργανωμένα για δικαιώματα και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας και καλούμε σε νέα κινητοποίηση στις 20 Απρίλη 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης του κλάδου που αποφάσισε η Ομοσπονδία μας.

 Όλοι στη πρωτομαγιάτικη πανελλαδική απεργία και στη μάχη για την προετοιμασία αυτής με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας καταλήγει το δελτίο τύπου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λασιθίου «Τάλως».

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα