Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔιαχείριση χρησιμοποιημένων self tests-ανακοίνωση του δήμου Αγίου Νικολάου

Διαχείριση χρησιμοποιημένων self tests-ανακοίνωση του δήμου Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Από το Τμήμα Καθαριότητας-Ανακύκλωσης του Δήμου Αγίου Νικολάου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη διαχείριση χρησιμοποιημένων self tests:

Σε συνέχεια ερωτήσεων από πολίτες, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου και η Συντονίστρια covid19, σας παραθέτουν τις οδηγίες για την απόρριψη των self-tests μετά τη χρήση τους, όπως τις εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωσή της:

Αν το τεστ είναι αρνητικό:

Απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα, δηλαδή τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων.

Αν το τεστ είναι θετικό:

Απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς, σε σακούλα καλά κλεισμένη η οποία τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής και απορρίπτεται στο κάδο των κοινών σκουπιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι τα υλικά και οι συσκευασίες των self-tests δεν ανακυκλώνονται και δεν πρέπει να απορρίπτονται στους μπλε κάδους, ούτε βέβαια στην αποχέτευση. Στα κοινά σκουπίδια πρέπει να απορρίπτονται και οι μάσκες μιας χρήσης και τα γάντια, εφόσον δεν ανήκουν σε άνθρωπο που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ε.Δ.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα