Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΩριμάζει η υδροδότηση της Σπιναλόγκας

Ωριμάζει η υδροδότηση της Σπιναλόγκας

Από

Ημερομηνία

Ωριμάζει βήμα – βήμα το έργο της υδροδότησης της Σπιναλόγκα, ύστερα από την επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος «Φιλοδήμος ΙΙ», συνολικά τριών σημαντικών παρεμβάσεων στο νησί – της ηλεκτροδότησης (1.800.000€), της υδροδότησης (465.000€) και της επεξεργασίας λυμάτων (155.000€). Σ’ αυτά προστίθεται και κονδύλι 80.000 ευρώ για δαπάνη αρχαιολογικής επίβλεψης των  εργασιών.

Υπενθυμίζομε ότι η επιχορήγηση μέσω του «Φιλοδήμου ΙΙ» για τα έργα αυτά ανέρχεται συνολικά σε 2.500.000 ευρώ, με απόφαση που υπεγράφη στις 5 Ιανουαρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου αποφάσισε την απευθείας ανάθεση για την εκπόνηση δύο μελετών που αφορούν την ωρίμανση του έργου της υδροδότησης της Σπιναλόγκας. Η πρώτη είναι «Μελέτη Υδροδότησης Νήσου Σπιναλόγκας». Η μελέτη ανατίθεται στον μελετητή Γεώργιο Διακογεωργίου, πολιτικό μηχανικό με έδρα την Ρόδο, ο οποίος κατέθεσε οικονομική προσφορά και τα λοιπά δικαιολογητικά, με το κόστος εκπόνησης της συνολικής μελέτης η οποία ανέρχεται στο ποσό των 20.677,00€ (συμπεριλαμβανομένου των απροβλέπτων και Φ.Π.Α. 24%).

Η μελέτη περιλαμβάνει την υδραυλική μελέτη ώστε να διασφαλισθεί η υδροδότηση της νήσου, τόσο για λόγους υγιεινής και ασφάλειας όσο και για λόγους ολοκλήρωσης των αναστηλωτικών εργασιών.

Επίσης εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση εκπόνησης «Μελέτης βυθομετρικής αποτύπωσης θαλάσσιων ζωνών», στον μελετητή Μιχάλη Φαρσάρη, αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. Το κόστος εκπόνησης της συνολικής μελέτης  ανέρχεται στο ποσό των 11.408,00€ συμπεριλαμβανομένων των απροβλέπτων δαπανών 15% και του Φ.Π.Α. 24% .

Η μελέτη περιλαμβάνει: α) την βυθομετρική αποτύπωση ζώνης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ του οικισμού της Πλάκας της Τοπικής Κοινότητας Βρουχά και της νήσου Σπιναλόγκα και β) στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Αλμυρού, σε κοντινή απόσταση από τον υφιστάμενο αγωγό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Τα τοπογραφικά διαγράμματα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν στην εκπόνηση των μελετών με τίτλο «Μελέτη Υδροδότησης Νήσου Σπιναλόγκα» και «Αντικατάσταση υποθαλάσσιου αγωγού εκβολής Ε.Ε.Λ. Αγίου Νικολάου» αντίστοιχα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα