Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑν και απαραίτητοι, δεν προσελήφθησαν εποχικοί Πυροσβέστες στον Άγιο Νικόλαο

Αν και απαραίτητοι, δεν προσελήφθησαν εποχικοί Πυροσβέστες στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά, σημειώνοντας ότι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, που διαρκεί η αντιπυρική περίοδος απαγορεύεται να βάζει οποιοσδήποτε φωτιά στο ύπαιθρο, οπότε όλοι – ιδιαίτερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι – θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Αναφερόμενος στο διαθέσιμο προσωπικό, ο διοικητής είπε ότι εποχικό προσωπικό 34 άτομα διατέθηκε στις Π.Υ. Ιεράπετρας και Σητείας, αλλά στην περιοχή Αγίου Νικολάου δεν προσελήφθη φέτος επιπλέον εποχικό προσωπικό, αν και χρειάζεται, δηλώνοντας, ως πρόσφατα τοποθετηθείς στη θέση του Διοικητή των Π.Υ. Νομού Λασιθίου, άγνοια για τους λόγους που δεν τοποθετήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο, όταν πέρυσι και πρόπερσι είχαν τοποθετηθεί πολλοί εποχικοί. Οι εποχικοί προσλαμβάνονται για την αντιπυρική περίοδο.

Περί τα 10 άτομα εποχικό προσωπικό είναι απαραίτητα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου, είπε ο κ. Μητσιογιάννης, ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία ενός ακόμη περιπολικού στην περιοχή Σκινιά κλπ. στο Πάνω Μεραμπέλλο. Σχετικό αίτημα έχει εγκαίρως διαβιβάσει ο διοικητής στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ομάδα του Πεζοπόρου Τμήματος Πυρόσβεσης Κρήτης εδρεύει στη Νεάπολη καθημερινά, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ως προς τα πυροσβεστικά μέσα, υπάρχει επάρκεια είπε ο διοικητής και αναμένεται να διευκρινιστεί από το Αρχηγείο της Π.Υ. για το τι εναέρια πυροσβεστικά μέσα θα διατεθούν φέτος σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, που θα καλύπτουν και το Ν. Λασιθίου. Όπως είπε ο κ. Μητσιογιάννης, πληροφορίες θέλουν φέτος, τα εναέρια μέσα στην Κρήτη να είναι περισσότερα από πέρυσι.

 

Οι εθελοντές

Η συμβολή των  εθελοντικών ομάδων στο έργο της Π.Υ. είναι πολύ σημαντική, τόνισε ο διοικητής. Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου,  συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, για τον κοινό σχεδιασμό και συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και Υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κατά την περίοδο της αντιπυρικής περιόδου.

 

 

Πρόσφατα άρθρα