Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔιαδικτυακά η διαβούλευση για ΣΒΑΚ Δήμου Αγίου Νικολάου

Διαδικτυακά η διαβούλευση για ΣΒΑΚ Δήμου Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην 3η διαβούλευση για το υπό εκπόνηση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου. Η διαβούλευση θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου στις 6 μ.μ. Λόγω των συνθηκών η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας αφορούν σε μία σύγχρονη αντίληψη για τις μετακινήσεις μέσω της προώθησης του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα προωθείται η οδική ασφάλεια με την προαγωγή των ήπιων μετακινήσεων και εν γένει η αλλαγή της φιλοσοφίας της μετακίνησης στην πόλη.

Σε αυτή την 3η διαβούλευση για το υπό εκπόνηση ΣΒΑΚ Δήμου θα παρουσιαστούν από το Δήμο και τον ανάδοχο το οριστικό Όραμα, οι Προτεραιότητες και οι Στόχοι του ΣΒΑΚ. Επιπλέον θα παρουσιαστεί το οριστικό σενάριο κινητικότητας με τα αντίστοιχα μέτρα και έργα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό προς διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες.

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας epresence.gov.gr Για να συνδεθούν και να πιστοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να διαθέτουν τους κωδικούς taxisnet και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της σελίδας. Για να συνδεθείτε και να πιστοποιηθείτε θα χρειαστεί να έχετε τους κωδικούς taxisnet και να ακολουθήσετε τις οδηγίες της σελίδας. Για πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση μπορείτε να επικοινωνείτε τις ώρες 10 π.μ. -2 μ.μ., Τμήμα ΤΠΕ Δήμου Αγίου Νικολάου στο τηλ. 28413-40140.

Το Πρόγραμμα Διαβούλευσης

5 – 6 μ.μ. Δοκιμαστική είσοδος συμμετεχόντων

6.00 – 6.15 μ.μ. Χαιρετισμοί

6.15- 6.30 μ.μ. Έναρξη διαβούλευσης, Μαρία Πρατσινάκη, Αρχιτέκτων, Αν. Διευθύντρια Μελετών και Προγραμματισμού Δήμου Αγίου Νικολάου

6.30- 7 μ.μ. Στόχοι και πακέτα μέτρων. Αναλυτικός σχεδιασμός μέτρων για περπάτημα, προσβασιμότητα, ποδήλατο και οδική ασφάλεια, Μαρία Σίτη, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc Πολεοδόμος- Συγκοινωνιολόγος, Συνεργάτης Αναδόχου ΣΒΑΚ

7- 7.15 μ.μ. Αναλυτικός σχεδιασμός για συγκοινωνίες, κοινόχρηστα μέσα και στάθμευση, Χρήστος Καρολεμέας, Συγκοινωνιολόγος- Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc Γεωπληροφορικής, Ανάδοχος ΣΒΑΚ

7.15- 7.30 μ.μ. Αναλυτικός σχεδιασμός για έξυπνα συστήματα, τροφοδοσία, ζητήματα επικοινωνίας, κινήτρων και εκπαίδευσης, Μαρία Σίτη, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc Πολεοδόμος- Συγκοινωνιολόγος, Συνεργάτης Αναδόχου ΣΒΑΚ 7.30-8.30 μ.μ. Ανοικτή συζήτηση με φορείς και κοινό.

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα