Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟδηγίες προς υποψηφίους φοιτητές-Του Μανώλη Δαβράδου

Οδηγίες προς υποψηφίους φοιτητές-Του Μανώλη Δαβράδου

Από

Ημερομηνία

Οδηγίες προς υποψηφίους φοιτητές

Αγαπητοί υποψήφιοι,

σε λιγότερο από δέκα ημέρες πλησιάζουμε στο τέρμα του δρόμου μας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021!

Μην ξεχνάτε,

* Αυτό το διάστημα, και όχι μόνο, να κοιμάστε 8 ώρες και να προσέχετε την διατροφή σας! Ελαφριά γεύματα το βράδυ και σίγουρα καλό πρωινό και μεσημεριανό. Εντάξτε το μέλι, τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα στην διατροφή σας! πολλές σαλάτες… Λιχουδιές, επιτρέπονται αλλά μην το παρακάνετε, έρχεται και το καλοκαίρι, θα βγούμε και στις παραλίες!

* Οπωσδήποτε να κάνετε τουλάχιστον μια «προσομοίωση» σε κάθε μάθημα! Βοηθάει και σας μαθαίνει να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας.

*  ΔΕΝ ΞΕΝΥΧΤΑΜΕ. Καλό είναι το μυαλό σας να είναι ξεκούραστο για να αποδώσει τα μέγιστα.Να σταματήσετε το διάβασμα το απόγευμα της προηγουμένης ημέρας και να χαλαρώσετε όσο αυτό γίνεται…

* Το δωμάτιο που διαβάζουμε να είναι ταχτοποιημένο, καθαρό και φωτεινό.

* Κάνετε κάθε 50 λεπτά ένα 10λεπτο διάλειμμα όταν διαβάζετε.

* Μόλις έρθουν τα θέματα, διαβάστε τις οδηγίες στην τελευταία σελίδα πολύ «σχολαστικά» και μην ξεχνάτε, γράφουμε με μπλε ή μαύρο στυλό που δεν σβήνει – καλό θα είναι, να έχετε πάρει μαζί σας δυο ή τρία στυλό ΜΟΝΟ του ίδιου χρώματος. Μολύβι επιτρέπεται στο τετράδιο, μόνο αν το ζητάει η εκφώνηση, σπανίως συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως! Αν θέλετε τόσο πολύ,  ας έχετε ένα για το πρόχειρο σας!

* Ό,τι γράψετε στο ΠΡΟΧΕΙΡΟ, ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ και ΔΕΝ θα το δει ο βαθμολογητής!

* Αν σας φανούν, αρχικά, πολλά ή «κάπως» τα θέματα, μην αγχωθείτε! Λογικό είναι. Σηκώστε τα μανίκια και ξεκινήστε.

* Διαβάστε πολύ καλά την εκφώνηση κάθε άσκησης, τις περισσότερες φορές η λύση είναι κρυμμένη εκεί! Ψάξτε για μοτίβα.

* Δεν «κολλάμε» πολλή ώρα σε ένα θέμα, εκτός αν είναι το τελευταίο με το οποίο ασχολούμαστε. Πρόταση μου, αν και δεν δουλεύει σε όλους, 25΄ στο Θέμα Α, 40΄ στο Β , 50΄ στο Γ και 1 και 5 ώρα στο Δ στο περίπου…

* Απαντήστε στις ερωτήσεις των ασκήσεων και μην γράφετε περιττά πράγματα. Για παράδειγμα, όταν μας ζητάνε να διατυπώσουμε το Θ. Φερμά, προφανώς ΔΕΝ ζητείται η απόδειξη, άρα αν γράψετε και την απόδειξη, δεν θα πάρετε παραπάνω μονάδες ΚΑΙ χάνετε πολύτιμο χρόνο!

* Κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι αποδεκτή. Τι σημαίνει αυτό; Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πρόταση που δεν υπάρχει στο σχολικό βιβλίο, για παράδειγμα την πρόταση:   «Αν η f(x) είναι γνησίως αύξουσα στο διάστημα Δ , τότε και η f-1(x) είναι γνησίως αύξουσα στο f(Δ)» μπορείτε, ΠΡΕΠΕΙ όμως να την αποδείξετε! Δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τέτοιες προτάσεις! Ας το έχετε πολύ πίσω στο μυαλό σας. Γενικά, ΔΕΝ προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε τον βαθμολογητή με τις γνώσεις μας!

* Δεν ξεχνάμε τις οδηγίες ή ότι μας έχουν πει οι καθηγητές μας. Κάποιες προτάσεις χρησιμοποιούνται ΧΩΡΙΣ απόδειξη.

* Προσπαθούμε να πάρουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερες μονάδες από κάθε θέμα. (μονάδες = Μόρια εισαγωγής στη σχολή που θέλουμε!) Το Δ  ΔΕΝ είναι άπιαστο, μπορείτε να πάρετε μονάδες και από κει!

* Μόλις τελειώσουμε με την εξέταση του x μαθήματος δεν ασχολούμαστε πλέον με αυτό, το ξεχνάμε και επικεντρωνόμαστε στο επόμενο. Καλό θα ήταν να μην δούμε καν τις λύσεις! Ο μαραθώνιος για σας, συνεχίζεται!

* Περιορίστε, όσο μπορείτε, το κινητό κατά την διάρκεια των εξετάσεων! Α! στο εξεταστικό κέντρο ΔΕΝ επιτρέπεται να το έχετε ΟΥΤΕ ως απενεργοποιημένο στην τσέπη σας!

Μην ξεχνάτε, η τύχη αγαπά την προετοιμασία.

Μην φοβάστε τίποτα, τα θέματα θα είναι «βατά» και μακάρι στην ίδια φιλοσοφία των τελευταίων χρόνων!

Εύχομαι σε όλους σας, ολόψυχα,

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Παιδιά μου, η ζωή δεν τελειώνει με τις Πανελλήνιες.

ΔΑΒΡΑΔΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ

 

Πρόσφατα άρθρα