ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΕπιστολή στη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για τη σύσταση του πολυδύναμου ιατρείου...

Επιστολή στη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για τη σύσταση του πολυδύναμου ιατρείου Μακρύ Γιαλού

Από

Ημερομηνία

Επιστολή στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη απέστειλε ο πρόεδρος της επιτροπής Υγείας του Δήμου Σητείας Νίκος Καραμανωλάκης για τη «Σύσταση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού». Αναφέρει:

Όπως γνωρίζετε, χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού αποτελεί η σύσταση του Πολυδύναμου Ιατρείου.
Η σύστασή του αποφασίστηκε αρχικά το 2011 με κοινή υπουργική απόφαση  (Λομβέρδου-Ντόλιου- Σαχινίδη) αλλά και το 2013 (Γεωργιάδη- Σταϊκούρα- Μητσοτάκη) οπότε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του από το 2014, σε οικόπεδο το οποίο αποτελεί κληροδότημα της οικογένειας Ν. Χατζάκη υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά γι΄αυτό το σκοπό. Η οικοδομική άδεια έχει καταληκτική ημερομηνία 31-12-2022. Το έργο είναι προϋπολογισμού 850.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξεταστήρια, μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, θάλαμο βραχείας νοσηλείας κ.α. και θα αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας.
Τη σύστασή του Πολυδύναμου Ιατρείου του Μακρύ Γιαλού  ενέκριναν δύο κυβερνήσεις, έχει παρθεί διυπουργική απόφαση την οποία έχει συνυπογράψει ο νυν πρωθυπουργός, έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που απαιτούνται και έχει κοστολογηθεί. Αφορά μια περιοχή με πληθυσμό γύρω στις 5.000 μόνιμους κατοίκους -που εποχιακά πολλαπλασιάζεται-και με τεράστια προοπτική ανάπτυξης. Το έργο έχει βαλτώσει και κινδυνεύει να χαθεί αφού η οικοδομική άδεια εκπνέει το 2022. Την αγωνία τους για το έργο εξέφρασαν η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σητείας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας σε πρόσφατη συνεδρίασή του(23/4/2021).

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δείξετε ευαισθησία για την περιοχή αυτή, του Μακρύ Γιαλού, που κάποτε ήταν ανεξάρτητος δήμος ώστε να διορθωθεί το έλλειμμα σε θέματα υγείας που καταγράφεται (εξυπηρετείται με αγροτικό ιατρό 1-2 φορές την εβδομάδα!!) και θα έχουμε την πολύτιμη βοήθειά σας στην προσπάθεια μας για την ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού και την ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Σας επισυνάπτω την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Νίκος Καραμανωλάκης

Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας Δήμου Σητείας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα