ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΈκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Αγιαννιωτάκη στη Σητεία

Έκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Αγιαννιωτάκη στη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2021» θα γίνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου στον Τεχνοχώρο Δήμου Σητείας έκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Αγιαννιωτάκη με τίτλο «ΓΙΟΡΤΗ (Ένας Άκρατος).

Ώρα έναρξης 19:00

Μια γυναίκα με μια βαλίτσα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο. Κάπου έξω από την πόλη.

Η έκθεση εκκινείται από τον Ηenry Cartier Benson, τον Michael Kenna και τον Daido Moriyama. Αποτελεί ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φως, στο σκοτάδι, στην κίνηση και στη γεωμετρία, με τον υπερ-ρεαλισμό να είναι το βασικό στοιχείο στις φωτογραφίες. H ηχητική εγκατάσταση θα συνδέσει την εικόνα με τον λόγο

  • Με όχημα τη φωτογραφία δημιουργήθηκε μια γραμμένη πια ιστορία από την Κατερίνα Τουκμενίδου, σε αφήγηση της Αλκμήνης Καλογήρου.

Μια γυναίκα. Ασθενής σε μια αίθουσα. Πάσχουσα από λαχτάρα για αγάπη. Εγκλωβισμένη στο παρελθοντικό βίωμα. Μετέωρη εδώ και εκεί. Εκτός σκηνής. Στα λόγια που κάποτε, κάποιος είπε. Στα στενά όρια της μνήμης ή καλύτερα της ανάμνησης.

Στο παρόν της. Σε μια γιορτή.

Το παρόν πρότζεκτ ίσως αφήνει περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα από εκείνα που απαντά ή λύνει. Ένας άκρατος σε παραλληρηματική μορφή που μπορεί να ειπωθεί με μια ανάσα• με όποια ανάσα της έχει απομείνει. Μια αέναη αγωνία της ύπαρξης, της συνάντησης με τον Άλλο και τελικά της αναζήτησης μελλοντικής ευτυχίας.

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας-Φωτογραφία: Μάρκος Αγιαννιωτάκης

Γυναίκα στη φωτογραφία: Αλκμήνη Καλογήρου

Κείμενο: Κατερίνα Τουκμενίδου

Αφήγηση-φωνή: Αλκμήνη Καλογήρου

Βοηθός φωτογράφου: Μάνος Χαλκιαδάκης

Polarity Studio- ηχογράφηση: Mάρκος Ανδρουλάκης

Είσοδος Ελεύθερη. Θα υπάρχει κουτί για την οικονομική ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας “Ο άλλος άνθρωπος. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον COVID-19

 

Πρόσφατα άρθρα