ΑρχικήΑθλητισμόςΝταμπλ χρυσών μεταλλίων για τον Γ. Κωστάκη - Πρωτιές σε μήκος και...

Νταμπλ χρυσών μεταλλίων για τον Γ. Κωστάκη – Πρωτιές σε μήκος και ύψος στο Πανελλήνιο στίβου ΑμεΑ

Από

Ημερομηνία

Η καλή αγωνιστική χρονιά την οποία διανύει ο Γιώργος Κωστάκης, συνεχίστηκε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΟΠΑΠ 2021 της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Ο πρωταθλητής του ΑΣ Σπάρτακος ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη έχοντας τη στήριξη το των «Drop» cafe, «Καρνάγιο», ιχθυοπωλείο «Κοκολάκης» και το S/M «Αριάδνη Μεθυμάκη-Μηναδάκη», αγωνιζόμενος τόσο στο άθλημα του μήκους, όσο και του ύψος στην κατηγορία 46, είχε στόχο την καλύτερη δυνατή επίδοση η οποία θα τον ανέβαζε στην παγκόσμια κατάταξη προκειμένου να βρεθεί στην Ελληνική αποστολή για του Τόκιο και τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Σημείωσε δύο πρωτιές με άλμα στα 6.82μ. στο μήκος αρχικά, μια καλή επίδοση, όμως το 3.1 ευνοϊκός άνεμος δεν θα μετρήσει την προσπάθεια του στην παγκόσμια κατάταξη. Ο δυνατός αέρας έφερε προβλήματα στις προσπάθειες του, καθώς αν και έκανε κάποια μεγάλα άλματα στα 6.90μ. και 6.95μ., το ότι λόγω των συνθηκών δεν κατάφερε να πατήσει κοντά στην βαλβίδα, δεν του επέτρεψε αυτή η επίδοση να αποτυπωθεί και στο αποτέλεσμα του.

Δύο ημέρες αργότερα στο ύψος, παρ’ ότι χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία, ο 33χρονος άλτης από τη Φουρνή Νεαπόλεως ήταν εξαιρετικός και πήρε την πρωτιά με επίδοση 1.75μ. η οποία είναι και πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία του, βελτιώνοντας το δικό του 1.65μ. από το 2016, το οποίο τον φέρνει στην δέκατη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, την ίδια που κατέχει και στο μήκος, όμως αναζητούσε κάτι περισσότερο για να αυξήσει τις πιθανότητες του.

Ο Κωστάκης νιώθει και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, κάτι που φάνηκε από τα άλματα που πραγματοποίησε στο μήκος και είναι σε αναζήτηση αγώνα στο εξωτερικό για να έχει μια ακόμη ευκαιρία να κάνει την προσπάθεια του και να βελτιώσει την επίδοση του η οποία θα τον στείλει στο Τόκιο και να ολοκληρωθεί ιδανικά η φετινή σεζόν, μιας και ο… αέρας στο Καυτανζόλγειο της Θεσσαλονίκης του χάλασε τα σχέδια.

Πρόσφατα άρθρα