Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Το φετινό γλέντι του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη το ξεχνάμε»

«Το φετινό γλέντι του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη το ξεχνάμε»

Από

Ημερομηνία

Η έξαρση των κρουσμάτων ανατρέπει τον προγραμματισμό

«Με τα τωρινά δεδομένα και όπως είναι διαμορφωμένη μέχρι σήμερα η κατάσταση, το γλέντι του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη για φέτος το ξεχνάμε», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Μηναδάκης. Επιβεβαιώνοντας τα όσα γράφαμε σχετικά από την προηγούμενη Τρίτη μέσα από την στήλη «Ευθαρσώς». Μια εξέλιξη την οποία κανείς δεν επιθυμούσε αλλά και κανείς δεν μπορούσε, δυστυχώς, να αποφύγει.

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας τις τελευταίες εβδομάδες και η σταθερά κακή επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται και παγιώνεται μετά και την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους «Δέλτα», δεν αφήνει τους αρμοδίους της περιοχής να πάρουν ένα τέτοιο υγειονομικό ρίσκο. «Πώς να ρισκάρει κάποιος με όσα γίνονται, εδώ κάνουμε το σταυρό μας να πάμε παραπέρα, να ‘βγάλουμε’ τον χειμώνα, δεν γίνεται να ρισκάρουμε και να παίζουμε με ζωές ανθρώπων», προσθέτει ο πρόεδρος. «Ας κάνουμε υπομονή, ας είμαστε όλοι καλά και θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, με το καλό, του χρόνου».

Όπως μας μετέφερε και ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, «η επιδημιολογική κατάσταση γίνεται, δυστυχώς, μόνο να χειροτερέψει και όχι να βελτιωθεί».

Σε κάθε περίπτωση, κάποια επίσημη σχετική ανακοίνωση ακόμη δεν υπάρχει, τα παραπάνω ωστόσο συνηγορούν στο ότι και φέτος – όπως και πέρυσι – το διημερο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου (15 και 16) στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης δεν θα γίνει.

Ήδη, άλλωστε, το Φεστιβάλ Πλατείας που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 4-5-6 Αυγούστου στην πλατεία Βερντέν έχει επισήμως ματαιωθεί, ενώ προς τα εκεί οδεύουν, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, και πολλές από τις εκδηλώσεις τις οποίες είχε προγραμματίσει ή άρχιζε να προγραμματίζει ο ΠΑΟΔΑΝ.

 

 

Πρόσφατα άρθρα